HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

VOORBESCHOUWING | Bekerkraker voor Vrouwen 1

Rijnvogels en DTS Ede kruisen wederom de degens 

Het is wellicht wel het mooiste affiche in de landelijke beker van komend voetbalweekend. De nummer 2 en 3 van het hoogste amateurniveau wat het vrouwenvoetbal in Nederland op dit moment te bieden heeft. We praten over de 3e ronde van de TOTO KNVB Beker. Eigenlijk te vroeg in het toernooi voor zo’n mooi affiche. Het is de laatste knock-outronde voordat de betaald voetbal organisaties zich zullen mengen in de bekerstrijd na de winter. Over de bijzondere opzet van het bekertoernooi valt te twisten maar daar zal deze wedstrijd niet onder lijden. Rijnvogels en DTS Ede staan immers beide voor attractief voetbal en twee weken terug is dat in de Topklasse nog maar eens onderstreept toen de Gelderse formatie er met de winst vandoor ging. De voetballiefhebber zal handenwrijvend uitkijken naar deze wedstrijd.

Twee weken geleden troffen beide ploegen elkaar voor de competitie op Sportpark Inschoten. De drie punten ging naar DTS Ede, kortgezegd omdat zij in de fases dat de ploeg de boventoon voerde dit wisten om te zetten in doelpunten. Rijnvogels hield het kruid helaas droog en moest in de achtervolging. De schade werd nog bijna hersteld in een mooi slotoffensief maar het mocht niet baten. De weegschaal sloeg met betrekking tot het krachtsverschil naar beide kanten uit maar het was DTS Ede wat met een 2-1 eindstand na negentig zeer vermakelijke minuten de handjes in de lucht mocht steken.

De regerend en tweevoudig landskampioen heeft de plaatsing voor de 3e ronde niet cadeau gekregen. In de poulefase ging het crescendo met ruime overwinningen en negen punten uit drie wedstrijden. In de ronde daarna verbond het lot ze aan FC Eindhoven, ook één van de titelfavorieten in de Topklasse. Ook weer zonde dat zo’n wedstrijd zo vroeg in het toernooi als plaatsvindt. Het werd een zwaarbevochten maar prachtig gevecht waarbij de opponent van zaterdag net na rust het verschil wist te maken met een mooie treffer van afstand.

Dan Rijnvogels, de ploeg van trainer Samira El Abdallaoui zit in de lift en gaat dit seizoen alleen maar beter worden. Tot nu toe heeft het in de topwedstrijden die bevestiging nog niet gekregen in resultaat maar heeft het wel zeer duidelijk aanspraak gemaakt op een resultaat. Buiten de giganten in de competitie wisten de Kooltuinbewoners vrij soepel te winnen. Ook in de poulefase van de landelijke beker ging het vrij makkelijk door. Een gelijkspel tegen DSS werd weggepoetst met ruime overwinningen tegen de reserves van Ter Leede en Wartburgia. In de  2e ronde moest het flink aan de bak waar SC Klarenbeek met het mes tussen de tanden naar De Kooltuin was gekomen en er pas in de slotfase afstand werd genomen met een 3-1 overwinning.

Het koffiedik kijken sluiten we af en de 22 spelers binnen de witte kunstlijnen mogen het weer gaan laten zien. De aftrap op sportpark De Kooltuin is zaterdag om 14.30 uur. Het is de eerste keer dat beide ploegen elkaar gaan treffen in ons mooie Katwijk. Het wordt echt weer iets om naar uit te kijken, dit zijn de wedstrijden die je wilt spelen als ambitieuze voetballer. Hier doen we het voor. Rijnvogels zal de strijd niet uit de weg gaan en er alles aan doen om te overwinteren in de KNVB Beker. Het motto van het toernooi is dat elke wedstrijd een finale is; en dat is ook precies hoe het nu voelt.

 

12/11/2021

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media