HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Voorbeschouwing AFC – FC Rijnvogels

Woensdagavond 30 mei om 20.00uur speelt FC Rijnvogels de allerlaatste wedstrijd van dit seizoen. Op sportpark Goed Genoeg is één van de oudste clubs uit onze hoofdstad, AFC, de tegenstander. De wedstrijd staat nog als enige op het wedstrijdprogramma omdat deze afgelopen zaterdag werd uitgesteld vanwege het overlijden van AFC-bestuurslid Peter Dekkers. Op zulke momenten word je weer geconfronteerd dat er meer is als voetbal alleen.

Inmiddels zijn dus alle overige wedstrijden al gespeeld en lijken alle kaarten voor deze competitie al geschud. FC Rijnvogels eindigt op een zesde plek. Een redelijke eindklassering na een min of meer verloren seizoen. De laatste drie wedstrijden waren de Kooltuinboys aardig in vorm en sloten deze allemaal winnend af. Terugblikkend op het eerste duel tegen AFC in de fase waarin het allemaal nogal stroef ging, leert dat er met 10 man op wilskracht een 1-1 gelijkspel uit het vuur werd gesleept.

AFC weet inmiddels dat het is veroordeeld tot het spelen van nacompetitie ten behoeve van lijfsbehoud in de hoofdklasse. Argon en RVVH zijn gedegradeerd. Rijsoord is de andere club die nog moet strijden om erin te blijven. Toch is er een redelijk aanzienlijk verschil tussen eindigen op plek nr 13 of op nr 14. De nr 13 speelt nog 3 wedstrijden (in het gunstigste geval) om te handhaven terwijl dat voor de nr 14 al na 2 wedstrijden het geval kan zijn. Op papier zijn de tegenstanders van de nr 14 echter wat sterker, maar bij FC Rijnvogels weet men als geen ander dat dat in de tombola dat nacompetitie heet niets van waarde heeft. Het devies voor de Amsterdammers lijkt dan ook vooral om heel te blijven en te zorgen dat 2 juni iedereen fit aan de aftrap kan staan. Zogezegd voor FC Rijnvogels zit het seizoen er al op. Toch zal men in de hoofdstad z’n sportieve plicht vervullen en er een leuke aantrekkelijke pot voetbal van gaan maken.

20/05/2018

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media