HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

VOORBESCHOUWING | Tweede thuiswedstrijd op rij voor Vrouwen 1

Vroegertje waar veel te winnen valt voor Rijnvogels

In de tweede thuiswedstrijd op rij ontvangen de Kooltuinbewoners al vroeg bezoek uit Amsterdam. Om 11.30 uur zal Wartburgia aan de aftrap staan. Met nog acht wedstrijden voor de boeg staat Rijnvogels er goed voor in de Topklasse. Voor de vierde stek zit het stevig in het zadel en dus kan het voorlopig lekker jagen op de plekken daarboven. Voor de bezoekers is het enigszins andere koek. Het gat naar de degradatieplekken is te groot om er zorgen over te maken en stijgen op de ranglijst zit er ook nog wel in, maar een plek in de middenmoot zal het hoogst haalbare zijn dit seizoen. De cijfers zeggen echter ook dat Wartburgia een lastige opponent is, wanneer het in het beste pak steekt kan het team het iedere ploeg het vuur aan de schenen leggen. Zo wist het punten af te snoepen van DTS Ede eerder dit seizoen en dat is heel knap. De rood-zwarten zijn dit seizoen tevens koploper als het gaat om het delen van de punten en krijgen bijzonder weinig doelpunten tegen. Aan Rijnvogels de taak om de weinig gegeven mogelijkheden te benutten zaterdag en een antwoord te vinden op de behendige aanvallers van Wartburgia.

Na drie winstpartijen op rij heeft Rijnvogels duidelijk het goede gevoel weer te pakken. Vorige week wist het met 3-0 te winnen van concurrent Eldenia en daarmee heeft het een gaatje geslagen van vijf punten op eerstvolgende belager Ter Leede. Bij een driepunter op Wartburgia kan dit gat zelfs vergroot worden naar acht punten. Tevens kan het dan ook met een schuin oog naar boven kijken, waar nummer drie FC Eindhoven het moet opnemen tegen aanstaande kampioen Saestum. Wanneer alle balletjes goed vallen kan het zaterdag de derde plaats afpakken van de bewoners van de lichtstad. Maar dit weten we pas aan het einde van de voetbalzaterdag. Rijnvogels trapt de zaterdag dus vroeg af en ondanks dat De Kooltuin dit seizoen extra krachten in de ploeg van trainer Samira El Abdallaoui naar boven haalt, weet het ook dat het zich elke keer weer het snot voor de ogen moet werken en uit de taak moet spelen om tot resultaten te komen.

Het wordt met recht een zaterdag om naar uit te kijken, waarbij we een Rijnvogels verwacht dat op jacht is en alles zal aanpakken om hun doel te bereiken tegen Wartburgia. De jacht is geopend.

Zaterdag 16 april 2022
FC Rijnvogels VR1 – Wartburgia VR1
Aftrap 11.30 uur

14/04/2022

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media