HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Vervolg samenwerking met VV Katwijk

Nu bekend is dat VV Katwijk en FC Rijnvogels met elkaar gaan samenwerken, worden ook de ideeën op spelersvlak steeds duidelijker. Logischerwijs willen beide verenigingen een zo sterk mogelijke amateurclub worden en daarin denken ze elkaar te kunnen versterken op spelersbeleid. Cees Bruinink, TD van Katwijk en collega Peter de Koning van FC Rijnvogels, vertellen met een glimlach op het gezicht hun ideaalbeeld.

,,Kijk eens in het betaald voetbal over de hele wereld waar allerlei clubs nauwe banden hebben met elkaar”, legt Bruinink uit. Met die woorden impliceert hij dat dit ook in het amateurvoetbal mogelijk is, en met de nieuwe constructie van verplichte contracten en de extra transfermogelijkheden in Januari van de KNVB voor de 2e en 3e divisie wordt het ook zelfs mogelijk om spelers van elkaar te huren. Toch lacht Mart Vergouwen, de Katwijkse voorzitter, als hij zijn collega hoort praten over het spelersbeleid. ,,Zo kunnen we elkaar buiten en binnen het veld helpen”, zegt de preses met een knipoog.

Bruinink legt verder uit: ,,Achter de schermen kijken we met de TC altijd vooruit en denken na over de samenstelling van onze selecties. Daarbij praten we ook met elkaar. Zo kunnen we profiteren van elkaars scoutingsnetwerk. Spelers kunnen bijvoorbeeld eerst bij FC Rijnvogels gaan voetballen als wij hun nog niet goed genoeg vinden voor ons eerste elftal. Of dat we ‘m op dat moment gewoon net niet nodig hebben omdat die positie dubbel bezet is. Daarna kan zo’n speler altijd nog naar VV Katwijk. Wij denken dat dit de Tweede- en Derde Divisie nog sterker maakt.”

Overigens vond eind vorig seizoen al een eerste ‘ruiltje’ plaats. Katwijk scoutte Jop Verhagen van RKAVV, maar achtte het voor diens ontwikkeling beter dat hij regelmatig aan spelen zou toekomen. En dus werd Rijnvogels getipt over de vleugelaanvaller, die uiteindelijk ook op de Kooltuin neerstreek.

Katwijkers
Over twee dingen zijn de twee clubs het eens: er lopen te weinig Katwijkers in het eerste elftal van VV Katwijk of FC Rijnvogels. Ook is het opleidingsniveau (nog) te laag ten opzichte van het hoge niveau waar de 1e elftallen op uitkomen. Het ene houdt natuurlijk met het andere verband. Daarin willen de clubs sterker gaan staan en daar moet verandering in komen. Ook moeten de Katwijkse talenten weer in Katwijk willen blijven voetballen en niet op jonge leeftijd al naar een BVO of andere amateurclub verkassen.

,,Die stap naar een BVO in de Eredivisie moeten ze ook via ons eerste elftal kunnen maken”, gelooft Bruinink. ,,We willen alle twee goede Katwijkse talenten voor onze clubs behouden en dat vergt voor beide clubs een specialistische manier van werken. Nu worden we nog leeggeroofd door BVO’s of andere grote amateurclubs, maar ouders moeten weer voor ons gaan kiezen voor hun talentvolle kinderen.”

Jeugdopleiding
Volgens Bruinink is dat sowieso in de toekomst het beeld dat we kunnen verwachten. De technische man van VV Katwijk gelooft niet in het voortbestaan van sommige clubs in de Jupiler League. ,,Er zitten clubs tussen zonder echte jeugdopleiding. Daar zitten dan op vrijdagavond 1.200 man. Daar moet de club van leven. Dat werkt toch niet? Je gaat straks een integratie zien tussen topteams uit het amateurvoetbal en de Jupiler League. En daar gaan wij ook in mee. We zijn een hele progressieve club in dat geval.”

Bruinink vervolgt: ,,Het belangrijkste is dat de talentvolle spelers nog meer aandacht gaan krijgen en uiteindelijk er meer jeugdspelers doorkomen in het 1e elftal van de club. Wij zijn vorig seizoen begonnen met extra individuele trainingen voor talenten uit het 1e,2e en A1 en B1 door oud 1e elftalspelers gericht op het individu. Bij de jongste jeugd hebben we de Danny Guijt voetbalschool. Talenten moeten op vele vlakken kunnen doorgroeien. Goede talentvolle spelers van FC Rijvogels zouden hier ook nog extra training kunnen krijgen. We moeten elkaar ondersteunen. Daar worden we beide beter van. We zoeken daarin steeds meer de grens op en streven steeds meer naar perfectie.”

26/08/2016

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media