HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

TOERNOOI | Weekendje Walibi Cup voor de JO15-1

Het idee ontstond ergens in oktober en was helder. Kunnen we niet een leuk toernooi binnenland / buitenland organiseren voor de JO15-1 waar ze nog lang herinneringen aan zullen beleven. Bij de zoektocht beperkte we ons met alle Covid-onzekerheden tot een binnenlands toernooi. Unaniem werd het de WALIBI CUP met een dag voetballen en een dag pretpark. Het bleek een gouden combi. Met wat sponsors erbij (bedankt Biketotaal Luyten, Snackbar Ouwersloot en FC Rijnvogels 2) kon er vrijdag ook nog een activiteit worden toegevoegd.

DAG 1 Vrijdag 06 mei

Vrijdag 10.45. Daar ging het hele gevolg (14 kids en 9 ouders) eerst richting Harderwijk om daar te airsoftballen. Als ware commando’s bewogen de ouders zich door de diverse velden zo onopvallend mogelijk. De kids daarentegen zag en hoorde je van een kilometer afstand aankomen waardoor team geel zelfs door een blinde nog wel was geraakt. Toch moet gezegd dat dit werd gecompenseerd door twee special forces in de persoon van Gerben en Rogier. Die waren zo fanatiek dat het niet anders kan dat ze de dag er voor al hun schuttersputjes hebben staan graven. Ze hadden nog net geen plant op hun hoofd gezet en strepen schoensmeer op de wangen gedaan. Enfin dan heeft u als lezer een beetje een idee hoe het er aan toe ging. Eindstand 3-0 voor zonder gele lintjes.

Rond 16.15 kwamen we aan op Walibi Village waarna een duik kon worden genomen in het zwembad. Gezien de gelijke aankomst van de vele voetbalteams, was het te druk en werd gekozen voor een beter alternatief. Voetvolley om de tijd te vullen tot het avondeten. De online geshopte boodschappen konden worden afgehaald bij de plaatselijke Jumbo, waarna de gaarkeuken op volle toeren draaide. Nadat de Nasi en bami incl. ketjap balletjes waren klaargemaakt, kon de balans worden opgemaakt wie tot de grote jongens behoorde. Jelle Termond en Daan de Mooij gingen met drie keer opscheppen nek aan nek. Zelfs kok Hing Chung Durieux fronste met zijn wenkbrauwen maar besliste uiteindelijk remise.

Om 21.15 was er nog een FIFA toernooi voor de JO14 en JO15 georganiseerd waar onze FCR spelers hun digitale kunsten konden laten zien. Arie en Jelle Termond werden niet onverdienstelijk 3e. Een top eerste dag die in de late uurtjes werd afgesloten.

 Dag 2 Zaterdag 07 mei

Die is minder uitgebreid beschreven als de eerste maar goed dit was de dag dat we de hele dag in WALIBI hebben gezeten. Voor de anti-snack-muurders stond er rond het middageten een gezonde lunch klaar bij het huisje. Leuk om te zien dat dan ook de hele groep steeds of in ieder geval vaak bij elkaar is gebleven en iedereen rond 13.15 aan kwam wandelen. Na het eten weer snel terug het park in waar het iets drukker werd (ochtend was vrij rustig met snelle doorlooptijden). Om 18.00 ging het park dicht waarna een iets minder uitgebreide maar minstens net zo voedzame maaltijd klaarstond. De 30 broodjes kroket en 20 broodjes frikandel waren er snel doorheen, waarna de left overs van vrijdag er aan moesten geloven. Nog even de kwalificatie van MAX gekeken om daarna de koffers alvast te pakken voor de zondag, zodat we op tijd weg konden.

DAG 3 Zondag 08 mei

Oja je zou het bijna vergeten we kwamen natuurlijk om te voetballen. Netjes om 08.30 zat een ieder aan het ontbijt. Nadat de croissants en gerulde eieren naar binnen zijn gewerkt, vertrekt het hele gezelschap richting VVOG die vandaag onze gastheer is voor het toernooi. Na de officiële openingsceremonie, konden de heren en dames zich opmaken voor een pittig dagje voetbal. Een hete dag en dan 5 x 25 minuten voetballen. Ik ga niet alle wedstrijden verslaan, maar beperk me tot de eindstand. Helaas onderaan geëindigd. Na de derde wedstrijd waar werkelijk alles op en aanzat, ging het Rijnvogels kaarsje uit. De tol van twee werkelijk fantastische dagen werd vandaag betaald. Ik moet eerlijk zeggen het resultaat hebben ze het waarschijnlijk nooit meer over. Het doel was herinneringen te maken en wij denken dat dat best goed is gelukt.

18/05/2022

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media