HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

SELECTIENIEUWS | Thomas Duivenvoorden bezig aan zijn laatste seizoen bij FC Rijnvogels

Aan het eind van dit voetbalseizoen stopt de samenwerking tussen FC Rijnvogels en hoofdtrainer Thomas Duivenvoorden. De oefenmeester trekt in juni de poorten van De Kooltuin achter zich dicht, maar zal de gemeente Katwijk niet verlaten. Hij gaat namelijk aan de slag op sportpark Nieuw Zuid bij buurman Quick Boys, de huidige koploper van de Jack’s League.

 

Drie seizoenen geleden nam Thomas het stokje over van Jimmy Simons en we kunnen op het moment van schrijven rustig stellen dat het een sprookjeshuwelijk is geworden. Dat wordt ook bevestigd door technisch manager Huig Hoek: “We zijn Thomas heel dankbaar voor de fijne samenwerking in de afgelopen drie seizoenen. Het goede aanvallende en avontuurlijke veldspel waar de trainer en zijn staf voor staan hebben voor een ontzettend positieve sfeer rondom het eerste elftal en dus de vereniging gezorgd. De mensen komen handenwrijvend en in grote getalen naar De Kooltuin om te genieten van het voetbal.” In de zomer van 2020 kwam de 36-jarige trainer over van SV Den Hoorn en daarna heeft er een ware cultuuromslag plaatsgevonden binnen de vereniging. Helaas kwam het eerste seizoen vroegtijdig ten einde door het coronavirus, maar de start was uitmuntend. Het tweede seizoen werd er geschiedenis geschreven met het kampioenschap in de Hoofdklasse A, op de laatste speeldag werd een fantastisch seizoen bekroond met promotie naar de 3e Divisie. Het werden momenten om nooit meer te vergeten met een gigantisch feest als kers op de taart. De start van het huidige seizoen is ook weer uitstekend te noemen. Op het moment van schrijven bivakkeert ons vlaggenschip op de 4e plaats op de ranglijst en daarmee is Rijnvogels één van de blikvangers op het één na hoogste amateurniveau van Nederland. Maar vooral met erg goed voetbal van een zeer energieke ploeg. En dat is waar Thomas Duivenvoorden ongetwijfeld het meeste trots op is.

De honger om alles uit deze ploeg te halen is zeker niet gestild bij de ambitieuze Noordwijkerhouter. Thomas heeft het ontzettend naar zijn zin in Katwijk aan den Rijn en de ambities met dit team stromen over. Er zit nog heel veel rek in deze succesvolle ploeg en de hele technische staf zal er alles aan doen om eruit te halen wat erin zit. De technische commissie is er van overtuigd dat Thomas en zijn staf de ambities waar gaan maken. Want één ding staat als een paal boven water op sportpark De Kooltuin: Thomas Duivenvoorden gaat de geschiedenisboeken in als één van de beste trainers die FC Rijnvogels heeft gehad en iedereen gunt de overstap naar buurman Quick Boys, die een toptrainer in huis hebben gehaald.

Wij wensen Thomas nog een hele fijne tijd bij de Rijnvogel familie en kijken er naar uit om samen het avontuur in de 3e Divisie tot een nog groter succes te maken.

Technische commissie FC Rijnvogels

25/10/2022

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media