HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

SELECTIENIEUWS | Sven Verlaan komt de Rijnvogel defensie versterken

Rijnvogels heeft een mooie slag kunnen slaan met het aantrekken van Sven Verlaan. De 26-jarige verdediger komt over van UVS, waar hij met zijn ploeg meedeed voor promotie naar de 1e klasse. De geboren Leidenaar heeft zowel ervaring in het betaald voetbal als in de 2e divisie en kiest na een jaar op lager niveau bewust weer voor een stap omhoog.
De wortels van Sven liggen ook op sportpark De Kikkerpolder. Na de jeugd van UVS te hebben doorlopen, met tussendoor enkele jaren in de jeugdopleiding van ADO Den Haag, werd hij op 18-jarige leeftijd gescout door FC Twente. De club uit Enschede had op dat moment een samenwerkingsverband had met het Leidse jeugdvoetbal bolwerk. Nadat de vlieguren werden gemaakt in het beloftenteam maakte Sven op 22 augustus 2014 zijn debuut in het betaald voetbal bij Jong FC Twente. Daar op volgde een transfer naar FC Den Bosch. In de zomer van 2016 streek de verdediger weer neer in de Bollenstreek waar hij in de 2e divisie actief was bij Rijnsburgse Boys en VVSB. Nadat Sven meer tijd wilde vrij maken voor zijn maatschappelijke carrière koos hij ervoor om terug te gaan naar zijn jeugdliefde UVS. Het bloed kruipt echter waar het niet gaan kan en viel hij voor de ambitieuze plannen van FC Rijnvogels.
De technische commissie van FC Rijnvogels was naarstig op zoek naar een vervanger voor de geblesseerde Niek Ossevoort, die bij een ongeluk met de crossmotor zijn voorste kruisband heeft afgescheurd. De linkspoot wordt deze week geopereerd en voor hem zullen de komende maanden in het teken staan van de revalidatie en zo sterk mogelijk terugkeren.
We zijn er blij met de komst van Sven en wensen hem heel veel plezier bij onze mooie vereniging.

26/05/2020

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media