HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

SELECTIENIEUWS | Sven IJzendoorn en Leonard de Beste vertrekken bij Rijnvogels

De afgelopen weken viel er vanaf het selectiefront veel goed nieuws te melden maar helaas zijn er ook altijd spelers die de Rijnvogels familie gaan verlaten. Sven IJzendoorn en Leonard de Beste zullen aan het eind van dit seizoen de poorten van sportpark De Kooltuin achter zich dicht trekken.

Sven IJzendoorn zal na drie seizoenen FC Rijnvogels gaan verlaten en naar een andere club vertrekken. In de zomer van 2019 kwam de toen 18-jarige doelman over vanuit de befaamde jeugdopleiding van Alphense Boys, waarmee hij met de Onder 19 lichting op topniveau uitkwam in de 1e Divisie. De Leiderdorper, afkomstig uit een echte keepersfamilie, kwam daarvoor ook uit voor RCL. In de afgelopen drie seizoenen verdedigde Sven voornamelijk het doel bij het tweede elftal in de reserve Hoofdklasse en dat deed hij met verve. De goedlachse goalie heeft het altijd goed naar zijn zin gehad in het ‘Kattuk Binse’ en kijkt dan ook met een fijn gevoel terug op zijn tijd bij FC Rijnvogels.

Leonard de Beste gaat FC Rijnvogels ook verlaten. Niet om op zoek te gaan naar een andere club, maar om zich te gaan richten op zijn maatschappelijke carrière. De 23-jarige multifunctionele middenvelder heeft zijn wieg staan op sportpark Nieuw-Zuid waar hij als één van de grootste talenten vanaf vier jarige leeftijd de jeugdopleiding van Quick Boys heeft doorlopen. Via het derde en tweede elftal bonsde hij op de deur bij het eerste elftal maar tot een echte doorbraak in de hoofdmacht kwam het niet. Vorig jaar zomer kwam de overstap naar FC Rijnvogels rond en de speelminuten groeiden met onder andere een basisplaats tijdens de finale om de 1e periode thuis tegen Capelle.

Wij wensen zowel Sven als Leonard nog een geweldig jaar toe bij FC Rijnvogels en bedanken hen alvast voor hun inzet voor onze mooie club. En uiteraard heel veel succes bij de vervolgstappen die ze na de zomer gaan maken.

Technische commissie FC Rijnvogels

15/12/2021

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media