HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

SELECTIENIEUWS | Samira El Abdallaoui nieuwe hoofdtrainer Vrouwen 1

Na een intensieve en zorgvuldige zoektocht naar de juiste kandidaat voor het hoofdtrainerschap is de technische commissie vrouwenvoetbal verheugd te melden dat Samira El Abdallaoui met ingang van het nieuwe seizoen deze functie gaat bekleden. De 36-jarige Hoofddorpse komt over van de jeugdopleiding van AFC uit Amsterdam en FC Rijnvogels haalt met Samira een jonge, sympathieke en ambitieuze trainer in huis en die kenmerken matchen goed met waar de Kooltuinbewoners voor staan.
Samira El Abdallaoui heeft haar wortels liggen in Noord-Holland. Op jonge leeftijd via het straatvoetbal doorgegroeid naar het veld bij RKDES waar ze bij haar club als eerste meisje op hoog niveau tussen de jongens mocht spelen. Dit bleef niet onopgemerkt want tot aan de KNVB Onder 16 kwam ze uit voor alle vertegenwoordigende jeugdelftallen. Een blessure maakte helaas een einde aan haar voetbalcarrière. Het veld bleef echter roepen en het trainersvak bleek een uitstekende vervanger te zijn. Ze haalde bij SDZ uit Amsterdam en Hollandia uit Hoorn haar trainersdiploma’s en deed veel ervaring op in het landelijke jeugdvoetbal van de hoofdklasse tot en met de 2e Divisie waar opleiden en presteren hand in hand moeten gaan. Daarna volgden mooie seizoenen bij de gerenommeerde jeugdopleidingen van Waterwijk, Legmeervogels en AFC. Tijdens de sollicitatieprocedure werd bij de verschillende gesprekken al snel duidelijk dat beide partijen op één lijn zaten en was het een logische stap dat Samira de beste kandidaat is om hoofdtrainer van FC Rijnvogels te worden.
De technische commissie van FC Rijnvogels is blij en trots dat het een hoofdtrainer heeft gevonden die de kwaliteiten heeft om het traject wat een aantal jaar geleden is ingezet van een vervolg te kunnen voorzien. Met het aantrekken van Samira El Abdallaoui haalt FC Rijnvogels kwaliteit en ambitie in huis en iemand die past bij onze familievereniging. Volgend seizoen wil men samen het avontuur in de Topklasse aangaan met aanvallend en spectaculair voetbal om de volgende stap te zetten op de ladder van het vrouwenvoetbal.  Langs deze weg wordt Samira alvast van harte welkom geheten in Katwijk aan den Rijn. FC Rijnvogels kijkt uit naar een warme en succesvolle samenwerking op sportpark De Kooltuin. Welkom bij onze mooie vereniging.
Komend seizoen zal Samira bijgestaan worden door Philip van den Eijkel, die zijn achtste seizoen als assistent trainer in zal gaan.
Technische commissie vrouwenvoetbal FC Rijnvogels

07/06/2021

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media