HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

SELECTIENIEUWS | Rijnvogels neemt afscheid van vijftal spelers

De technische commissie van FC Rijnvogels is druk bezig om de selectie van volgend seizoen in te richten en daar hoort helaas ook bij dat we afscheid gaan nemen van enkele spelers. In goed overleg is besloten om de contracten van Djamairo Rigters, Sieb Rutgers, Jordan de Jong, Julian Jansen en Victor van Montfoort niet te verlengen. Alle vijf de spelers zullen volgend seizoen bij een andere club gaan voetballen.

Djamairo Rigters kwam afgelopen zomer over van VUC uit Den Haag en heeft dit seizoen vooral als invaller het shirt van FC Rijnvogels gedragen. Dit seizoen kwam hij zestien maal binnen de lijnen in de 3e divisie en eenmaal speelde hij mee in het kader van de KNVB Beker. In het verleden speelde de buitenspeler voor VELO, TAC ’90 en VUC.

Sieb Rutgers is bezig aan zijn tweede seizoen op De Kooltuin. De 21-jarige spits speelde in de jeugd van UVS en bij de senioren voor RCL uit Leiderdorp. Daar kwam hij op de radar van FC Rijnvogels en mocht hij de grote stap naar de 3e Divisie maken. Vorig seizoen draaide Sieb een prima debuutseizoen met liefst 8 goals in 25 optredens. Dit seizoen mocht de aanvaller, mede door blessures, alleen op speelminuten rekenen in de eerste drie competitiewedstrijden.

Julian Jansen kwam in oktober 2022 bij FC Rijnvogels. De 21-jarige vleugelverdediger is geboren in Engeland en heeft in verschillende landen zijn jeugdopleiding genoten. Zo kwam hij uit voor HBS uit Den Haag, in Engeland bij St. Helens en Huddersfield Town maar ook in Italië bij Sancataldese in de Serie D. Dit seizoen staat de teller voor Julian op vijf wedstrijden in het eerste elftal.

Het dienstverband voor Jordan de Jong blijft bij Rijnvogels steken op één seizoen. De 26-jarige aanvaller kwam vorig seizoen over van AGB. In het Amsterdamse kwam hij eerder uit voor Fortuna Wormerveer, De Dijk, Legmeervogels en AFC ’34. Dit seizoen kwam Jordan veertien maal binnen de lijnen en verscheen hij drie keer als basisspeler aan de aftrap.

Ook voor Victor van Montfoort scheiden de wegen op De Kooltuin. De Volendammer kwam tegen het einde van 2022 naar FC Rijnvogels en speelde in jeugd voor Ajax en FC Volendam. Vorig seizoen kwam hij in een half jaar achttien maal binnen de lijn en scoorde daarbij drie doelpunten. In het huidige seizoen staat de teller op negentien optredens in de competitie waarvan twaalf keer in de basis. De aanvallende middenvelder annex spits scoorde dit seizoen nog niet.

De technische commissie bedankt Djamairo, Sieb, Jordan, Julian en Victor voor hun bewezen diensten voor FC Rijnvogels en wensen hen het allerbeste toe in het vervolg van hun voetbalcarrière. Uiteraard gaan we eerst nog voor zorgen dat we in het huidige seizoen het onderste uit de kan gaan halen in de 3e Divisie. Jullie blijven voor altijd deel uitmaken van de Rijnvogels familie.

Technische commissie FC Rijnvogels

07/02/2024

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media