HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

SELECTIENIEUWS: Pieter van de Breggen verlaat de Kooltuin!

De TC had de intentie om Pieter van de Breggen voor volgend seizoen vast te leggen. Pieter geeft echter aan dat hij voor zijn maatschappelijke carriere gaat kiezen. Wat dichter bij huis voetballen heeft dan zijn voorkeur. De sierlijke middenvelder kwam in het seizoen 2012-2013 over naar FC Rijnvogels in het kielzog van trainer Hein van Heek en medespelers Joey Zandbergen, Bas Mourits en Niels Hogewoning. Het vijftal kwam over van Voorschoten ’97. Pieter was gelijk een meerwaarde voor het elftal. Een technisch begaafde voetballer die de bal aan een elastiek lijkt te hebben, maar ook een speler die werkt en sleurt in het veld.  “Ik heb hier geweldige momenten meegemaakt” zegt Pieter als we hem spreken. “Rijnvogels is door de jaren heen echt wel de tweede club uit mijn leven geworden. Nummer één club blijft CVV Berkel. Ik heb daar tot mijn 21e gevoetbald en de jeugd getraind. Ook ben ik met jeugdkampen actief gebleven. Mijn vrienden voetballen daar, dus logisch dat daar mijn hart ligt. Toen ik wegging bij Berkel wilde ik zo hoog mogelijk gaan voetballen bij een club waar het gevoel goed was. Dat is uiteindelijk FC Rijnvogels geworden. Door de jaren heen ben ik de cultuur binnen de club steeds meer gaan herkennen. En heb ik hier successen meegemaakt. In het eerste seizoen konden we net het kampioenschap niet pakken en werden we tweede, het jaar daarna was natuurlijk fantastisch met als hoogtepunt het kampioenschap. We hadden toen een bijzondere groep die als vrienden met elkaar omgingen. Nog steeds hebben we contact met elkaar. Het jaar dat we onverwacht promotie maakte zal me ook bij blijven. De promotiewedstrijd tegen ACV waar na de eerste helft niemand ons nog kans gaf. Door allerlei omstandigheden wisten we de wedstrijd toch nog te kantelen en dus te promoveren. In de derde divisie was het mooi om tegen o.a. IJsselmeervogels, Rijnsburgse Boys en Quick Boys te spelen. Vooral de overwinning op Nieuw Zuid was prachtig. Helaas zijn we aan het einde van dat seizoen gedegradeerd, maar ik zal vooral met een goed gevoel terug blijven kijken op mijn tijd bij FC Rijnvogels. En ik ben nog niet klaar hier! Overigens betekent dichter bij huis gaan voetballen niet dat ik automatisch naar Berkel terug ga. De stap terug naar de tweede klasse is wellicht te groot. Ik kijk wel wat er op mijn pad gaat komen, maar dat ik uiteindelijk bij mijn oude clubje ga eindigen is wel een feit.”
Wij wensen Pieter heel veel succes met zowel zijn maatschappelijk- als voetbalcarrière. Bedankt voor wat je betekent hebt voor de club en de laatste maanden nog gaat betekenen.

04/03/2018

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media