HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

SELECTIENIEUWS | Paul Melissen en Luc van der Plas zwaaien af bij A-selectie

Na de mooie overwinning van afgelopen zaterdag tegen Spijkenisse is het nooit leuk om vervelend nieuws te brengen maar helaas hoort dat er ook bij. Paul Melissen en Luc van der Plas zullen volgend seizoen geen deel meer uit maken van de A-selectie. Jeugdexponent Paul Melissen zal een stap terug zetten naar Heren 2 omdat spelen in de A-selectie niet meer te combineren is met zijn maatschappelijke carrière. Luc van der Plas gaat FC Rijnvogels verlaten en zal een steenworp verderop bij Valken ’68 zijn carrière van een nieuwe boost gaan willen voorzien.

Paul Melissen heeft zijn wieg staan op sportpark De Kooltuin en dus waren we eerder dit jaar extra trots dat hij de stap naar de A-selectie had weten te maken. De rechtervleugelverdediger voetbalt al zijn hele leven bij FC Rijnvogels en staat bekend om zijn lange rushes over de zijkant. Die onverzettelijkheid heeft hem dus ver gebracht en hij mag met recht een voorbeeld genoemd worden voor iedere jeugdspeler die bij FC Rijnvogels het beste uit zichzelf wilt halen en het eerste elftal wilt bereiken. Hard werken wordt beloond. Helaas heeft hij het dusdanig druk met zijn maatschappelijke carrière dat voetballen op het allerhoogste niveau niet meer te combineren valt. Volgend seizoen speelt Paul weer zijn wedstrijdjes in het tweede elftal onder leiding van trainer Arie van Dijk.

Het huwelijk tussen Rijnvogels en Luc van der Plas is helaas geen succesverhaal geworden. De fysiek sterke centrale verdediger kwam in de zomer van 2020 naar De Kooltuin, speelde mee in een oefenwedstrijd tegen UVS om niet veel later zijn voorste kruisband af te scheuren. Ondanks dat Luc keihard werkt om zijn rentree op de velden te gaan maken is dat er op het moment van schrijven nog niet van gekomen door complicaties tijdens de revalidatie. Het belangrijkste voor nu is dat de 22-jarige Katwijker weer mag gaan doen wat hij het liefste doet en wat hem zo gegund is: weer op zaterdag om 14.30 uur aan de aftrap staan. De keuze is gemaakt om een paar honderd meter verderop bij buurman Valken ’68 zijn voetballoopbaan weer een impuls te geven. Iedereen hoopt dat Luc daar weer tot volle wasdom weet te komen, want de stopper is en blijft een grote belofte die nog lang niet zijn plafond heeft bereikt.

We bedanken zowel Paul als Luc voor hun inzet voor het eerste elftal, wensen hen nog heel veel succes toe voor het lopende seizoen en natuurlijk ook voor in de toekomst.

21/03/2022

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media