HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

SELECTIENIEUWS | Jeugdexponenten maken sprong naar A-selectie

De technische commissie is trots en verheugd dat het kan melden dat met ingang van het seizoen 2021/2022 liefst twee spelers, die hun hele jeugdopleiding bij FC Rijnvogels hebben genoten, de stap gaan maken naar de A-selectie. Paul Melissen en Pieter Plug zijn na de zomer officieel lid van ons vlaggenschip. Deze jaargang speelden beide mannen in de B-selectie, waar het tweede elftal in de hoofdklasse inmiddels ook voor een groot deel wordt gevormd door spelers uit de eigen gelederen.

Paul Melissen is al een aantal jaren lid van de vaste kern van ons tweede elftal. Vanuit de jeugd klaargestoomd als rechtsbuiten werden de fijne kneepjes van het vak aangeleerd in de reserve hoofdklasse. Het recente verleden laat zien dat Paul inmiddels als rechtsachter regelmatig de aanvoerdersband om heeft en zijn mannetje staat op die positie waar hij uitblinkt met zijn loopvermogen, duelkracht en uitstekende voorzet. Zelf zo goed dat hij voor volgend seizoen door trainer Thomas Duivenvoorden is opgenomen in de A-selectie.

Ook Pieter Plug zal de sprong gaan maken naar de B-selectie. De keeper speelt al vanaf kleins af aan op De Kooltuin en is via de F-jeugd zich blijven ontwikkelen tot inmiddels een volwaardig selectielid. Met ingang van dit seizoen maakte Pieter de stap naar de senioren en in het 3e elftal maakt hij de vlieguren die jonge talentvolle spelers nodig hebben om het verschil tussen jeugd- en seniorenvoetbal in levende lijve mee te maken. Pieter heeft de juiste lengte voor een betrouwbare keeper, een goede trap en laat zich niet snel gek maken. Tel daar uitstekende reddingen bij op en je hebt een vrij complete doelman. Samen met Yannick Augustinus, Arie van der Niet, Sven IJzendoorn en de uitstekende expertise van keeperstrainer Teun van Duijvenbode zal Pieter het komende seizoen grote stappen gaan maken in zijn ontwikkeling.

We feliciteren beide mannen met hun stap naar de A-selectie en zijn erg trots dat eigen jeugdspelers zich zo sterk hebben ontwikkeld dat ze zonder twijfel een toegevoegde waarde gaan worden voor het allerhoogste niveau wat FC Rijnvogels in huis heeft. We wensen zowel Paul als Pieter heel veel succes bij deze nieuwe uitdaging.

Technische commissie FC Rijnvogels

 

13/02/2021

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media