HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

SELECTIENIEUWS | Drietal spelers zullen gaan vertrekken bij FC Rijnvogels

De technische commissie moet helaas melden dat drie spelers die hun strepen meer dan hebben verdiend afscheid gaan nemen bij FC Rijnvogels. Dirk-Jan van den Oever en Roy van Leeuwen gaan vertrekken naar SJC, Dennis Bakker maakt de stap naar de 2e divisie en zal de kleuren van VV Noordwijk gaan verdedigen.

Dirk-Jan van den Oever kwam in de zomer van 2018 over van Rijnsburgse Boys, waarmee hij uitkwam in de 2e divisie. Na een lastig begin met wat blessures werd Dirk-Jan een steunpilaar in het elftal van eerst Thomas Duivenvoorden en daarna Dogan Corneille. Met de aanvoerdersband om zijn arm mocht hij op 4 juni 2022 als eerste de kampioenschaal omhoog houden toen Rijnvogels zegevierde in de Hoofdklasse en promotie naar de 3e divisie veilig stelde. Liefst zes seizoen was de sympathieke rechtsback een geweldige kracht voor onze club. De stap naar SJC maakt Dirk-Jan ook omdat hij daardoor wat meer tijd kan besteden aan zijn jonge gezin door bijvoorbeeld één keer minder te trainen.

In zijn kielzog vertrek ook Roy van Leeuwen naar de Lageweg in Noordwijk. Dezelfde beweegredenen tellen voor de snelle buitenspeler, het gezinsleven verdient meer tijd en bij SJC is dat makkelijker te combineren. Roy is nu 29 jaar en ondanks dat hij dit seizoen wat blessures heeft kunnen we stellen dat hij alles eruit heeft gehaald in zijn tijd bij FC Rijnvogels. Ook hij kwam in 2018 naar De Kooltuin en speelde zijn wedstrijden in het tweede elftal van Rijnsburgse Boys. Bij FC Rijnvogels is hij tot volle wasdom gekomen en heeft hij zich door kunnen ontwikkelen tot een geweldige buitenspeler die makkelijk scoort en betrokken is bij veel doelpunten. Een echte teamspeler waar we heel trots op zijn. Zijn hoogtepunt beleefde hij in de kampioenswedstrijd in de hoofdklasse waar hij trefzeker was en het feest al vroeg in gang zette.

Ook Dennis Bakker gaat vertrekken bij FC Rijnvogels en gaat een stap hogerop maken. Volgend seizoen is hij in de 2e divisie actief bij VV Noordwijk. Dennis is het schoolvoorbeeld van een speler die zijn kansen bij FC Rijnvogels optimaal heeft benut. Op 23-jarige leeftijd kwam hij over van 1e klasser Legmeervogels. Vijf jaar later staat er een volwassen speler die tot volle wasdom is gekomen en stap gaat maken naar het hoogste amateurniveau van Nederland. Dennis heeft als middenvelder een geweldige ontwikkeling doorgemaakt, maar maakte in het kampioensjaar ook furore als spits. We zijn erg trots op Dennis en gunnen hem deze stap uiteraard volledig. Een mooi voorbeeld van hoe jonge spelers bij FC Rijnvogels de kans krijgen om zich verder te ontwikkelen op landelijk niveau.

Wij feliciteren deze drie kanjers met de stappen die zij gaan zetten in hun carriere en gaan er nog vijf mooie maanden van maken bij onze mooie en warme verenging. Daarnaast wil de technische commissie ook via deze weg hen alvast bedanken voor hun inzet voor de club, jullie zullen voor altijd onderdeel blijven van de Rijnvogels familie.

Technische commissie FC Rijnvogels

28/01/2024

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media