HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Scheidsrechtersavond op woensdag 9 oktober

Scheidsrechtersavond FC Rijnvogels 2019

Bij deze willen we jullie uitnodigen om aan te schuiven tijdens de scheidsrechtersavond. Al onze scheidsrechters, jeugdleden, ouders en geïnteresseerden zijn meer dan van harte welkom. Deze avond wordt georganiseerd in het kader van de “week van de scheidsrechter”. Dit evenement wordt van 5 tot 12 oktober georganiseerd door de KNVB.

We hebben bij FC Rijnvogels steeds meer moeite om alle teams van een scheidsrechter te voorzien. Daarom nodig ik u allen uit om zelf eens de scheidsrechter fluit ter hand te nemen. Ervaar hoe het is, want ik kan u garanderen dat het meestal best leuk is binnen de lijnen.

Scheidsrechters worden vaak onterecht negatief in het nieuws gebracht. “Foute” beslissingen worden van alle kanten belicht en het vak is soms zo lastig dat zelfs de VAR met al zijn middelen niet altijd tot de juiste beslissing lijkt te komen. Op de amateurvelden hebben we helemaal geen elektronische hulpmiddelen en is de scheidsrechter zelfs meestal aangewezen tot grensrechters van de club. Toch is het in 99,9% van alle wedstrijden gewoon erg leuk en gezellig om een wedstrijd te leiden!

Helaas krijgt de KNVB het ook niet altijd voor elkaar om elke wedstrijd van een leidsman te voorzien, dus is het belangrijk dat wij als Rijnvogels met zijn allen ons beste beentje voorzetten. Voor alle nieuwe aanmelders hebben we een leuke attentie.

Programma scheidsrechteravond 9 oktober:

– 19.45 uur opening kantine
– 20.00 uur start van de avond onder het genot van een bakje koffie
– Opening van de avond over wat we willen vertellen en uitleggen
– Topscheidsrechter Sander de Brito Roque geeft aan wat hem deed beslissen om scheidsrechter te worden en vooral ook wat er zo leuk is aan het leiden van een wedstrijd
– Pauze
– Spelregel Quiz met rode en gele kaarten
– Het in het zonnetje zetten van onze vaste groep scheidsrechters en het uitreiken van hun attentie
– Uitleg over het scheidsrechterplan van FC Rijnvogels
– Rondvraag
– Einde van de avond

Sander de Brito Roque
Scheidsrechter Sander de Brito Roque is geen onbekende in de scheidsrechter wereld. Al vier seizoenen lang fluit hij op het hoogste amateur niveau. Zo floot hij onlangs nog de derby tussen VV Katwijk en Quick Boys (0-0) op 21 september. Tevens is de uit Capelle a/d IJssel afkomstige arbiter Hoofddocent Arbiteropleidingen bij de KNVB.

 

 

 

 

 

Namens FC Rijnvogels,
Gerrit Ouwehand

02/10/2019

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media