HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

READ THIS | Belangrijke info opstarten seizoen 2020/2021

 

Nog elke dag hebben we te maken met de impact van het COVID19 virus op onze maatschappij. Nu het nieuwe seizoen op het punt staat te gaan starten, wil het bestuur van FC Rijnvogels uw bijzondere aandacht vragen voor de volgende maatregelen die tot nader order zullen gelden.
Ons sportpark is maandag 17 augustus weer open voor trainingen.

 

Dit alles gaat helaas wel met de nodige beperkingen gepaard!
Ondanks die beperkingen zijn we natuurlijk wel enorm blij dat we op of rondom de velden en in de kantine weer met elkaar in contact kunnen komen. De afspraken die we met elkaar maken, zijn genomen om op een veilige en verantwoorde manier met elkaar te sporten en gebruik te maken van de accommodatie en faciliteiten.

 

Wij vragen iedereen met klem om deze afspraken na te leven en te respecteren. Het bestuur van FC Rijnvogels behoudt zich het recht voor om een ieder die zich niet aan deze regels houdt van het sportpark te verwijderen.

 

Trainingen en gebruik kleedkamers
Het gebruik van kleedkamers voor trainingen en wedstrijden is helaas, als gevolg van de gezondheidseisen, slechts zeer beperkt mogelijk.
Voor trainingen geldt per vandaag dat alleen voor het 1e elftal, het 2e elftal en het 3e elftal de JO19-1, Vrouwen 1 en Vrouwen 2 kleedkamers beschikbaar zijn. Elk team moet minimaal 2 kleedkamers gebruiken. Houd in de kleedkamer 1,5 meter afstand. Douch kort en sta met max. 2 spelers tegelijk onder de douche. Kleed je snel om en vertrek daarna gelijk.
Alle andere teams kleden zich thuis om, komen naar de Kooltuin om te trainen en gaan daarna rechtstreeks weer naar huis om thuis te douchen.

 

Wedstrijden en gebruik kleedkamers
Voor wedstrijden zijn alleen voor het 1e elftal, het 2e elftal, het 3e elftal, de JO19-1, Vrouwen 1 en Vrouwen 2 en voor hun tegenstanders kleedkamers beschikbaar. Elk team moet minimaal 2 kleedkamers gebruiken. Hou in de kleedkamers 1,5 meter afstand. Douch kort en sta met max. 2 spelers tegelijk onder de douche.

 

Spelers
– Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen; Als je positief getest bent en/of als je een huisgenoot of een nauw contact bent van een bewezen COVID-19-patiënt blijf dan ook thuis. Neem de gebruikelijke veiligheids- en hygiëneregels in acht; Indien je positief getest bent stel dan direct je trainer en het bestuur op de hoogte zodat wij in overleg kunnen bepalen of en welke maatregelen wij binnen de vereniging moeten treffen.
– Schud geen handen;
– Voorafgaand, tijdens de rustmomenten en na afloop van de training/wedstrijd dienen spelers van 18 jaar en ouder wél 1,5 meter afstand tot elkaar te houden, waaronder in het kleedkamergebouw en in de kantine;
– Zorg ervoor dat je buiten de noodzakelijke sport gerelateerde contactmomenten geen fysiek contact hebt zoals na het scoren van een doelpunt, het vieren van een overwinning of tijdens een wissel;
– Volg altijd de aanwijzingen op van de organisatie, zoals van trainers, (bege)leiders en bestuursleden.

 

Trainers, (bege)leiders, clubscheidsrechters en vrijwilligers (m/v)
– Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen; Als je positief getest bent en/of als je een huisgenoot of een nauw contact bent van een bewezen COVID-19-patiënt blijf dan ook thuis. Neem de gebruikelijke veiligheid- en hygiëneregels in acht; Indien je positief getest bent stel dan direct het bestuur op de hoogte zodat wij in overleg kunnen bepalen of en welke maatregelen wij binnen de vereniging moeten treffen.
– Schud geen handen;
– Vermijd geforceerd stemgebruik zoals schreeuwen;
– Trainers/(Bege)leiders hoeven geen 1,5 meter afstand te houden tot spelers tot en met 12 jaar.– Trainers/(Bege)leiders moeten wel 1,5 meter afstand houden tot spelers van 13 jaar en ouder, tenzij noodzakelijk voor een veilige beoefening/begeleiding van de sport;
– Zorg voor 1,5 meter afstand tussen de trainers/begeleiders/vrijwilligers en wisselspelers onderling, ook met het publiek.

 

Ouders en toeschouwers
– Nogmaals voor alles geldt: Gebruik je gezonde verstand. Maar heb je klachten? Blijf dan thuis en laat je testen; Als je positief getest bent en/of als je een huisgenoot of een nauw contact bent van een bewezen COVID-19-patiënt blijf ook dan thuis. Neem de gebruikelijke veiligheids- en hygiëneregels in acht;
– Schud geen handen
– Informeer je kinderen over de algemene veiligheids- en hygiëneregels en dat ze altijd de aanwijzingen van de begeleiding opvolgen;
– Houd altijd 1,5 meter afstand op de sportlocatie, ook rondom de velden, de tribune, in de kantine etc.;
– Geforceerd stemgebruik of zingen langs en in het veld, zoals schreeuwen en spreekkoren, zijn niet toegestaan;
– Draag een mondkapje vanaf 18 jaar en ouder wanneer personen buiten je huishouden in één
vervoersmiddel van of naar een sportactiviteit gaan en/of bij uitwedstrijden;
– Volg altijd de aanwijzingen op van de organisatie, bijvoorbeeld trainers, begeleiders en bestuursleden.

 

Veiligheids- en hygiëneregels
– Voor iedereen geldt: gezond verstand gebruiken staat voorop; heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen. Schud geen handen;
– Ga direct naar huis wanneer er tijdens de sportactiviteit klachten ontstaan zoals: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, (licht) hoesten, benauwdheid, verhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak: dit geldt voor iedereen;
– was vaak je handen met water en zeep, zeker ook voor en na het bezoek aan een voetbalvereniging;
– houd 1,5 m afstand met personen van 18 jaar of ouder en vermijd drukte;

 

Kantine en terras
Voor de kantine gelden de volgende regels:
– Houd 1,5 meter afstand
– Desinfecteer je handen bij binnenkomst
– Iedere bezoeker moet gaan zitten aan een tafel, nadat hij/zij zijn of haar bestelling heeft opgehaald bij de bar
– Tafels, stoelen en barkrukken mogen niet verplaatst worden
– Staan is (behalve bij bestellen) niet toegestaan
– Er is plaats voor maximaal 57 bezoekers die op 1,5 meter afstand kunnen zitten
– Dat betekent dat er een kans is dat u even buiten zou moeten wachten (uiteraard op 1,5 meter), als de kantine vol is

 

Voor het terras geldt:
– Alleen zitten aan de terras-tafels (maximaal 4 personen per tafel);

 

Ontvangstruimte (secretariaat):
De ontvangstruimte(commissiekamer) zal ‘zo goed als‘ gesloten blijven en uitsluitend beschikbaar zijn voor strikt noodzakelijke activiteiten (bijv. ontvangst van scheidsrechters). Het zal de komende periode niet gebruikt kunnen worden als ‘wacht- en/of verzamelruimte. Laten we ons aan de afspraken houden en alert blijven op elkaar.

 

 

Kledingshop
– Maximaal 2 personen tegelijk in de shop aanwezig.

 

 

Geef COVID-19 geen kans, samen zijn we FC Rijnvogels

 

 

Veel plezier!
Bestuur FC Rijnvogels

14/08/2020

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media