HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Persbericht kunstgrasvelden

13 oktober 2016

 

Overleg tussen voetbalverenigingen en gemeente Katwijk over kunstgrasvelden

Wethouder Krijn van der Spijk, bestuursleden van de voetbalverenigingen en een beleidsmedewerker van de GGD Hollands Midden zijn bij elkaar gekomen naar aanleiding van de onrust die is ontstaan rondom kunstgrasvelden en de brief van minister Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) van afgelopen vrijdag 7 oktober. De minister vertelt in haar brief dat zij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft gevraagd om extra onderzoek te doen naar de mogelijke gezondheidsrisico’s van het rubbergranulaat in de kunstgrasvelden.

Alle partijen begrijpen de ongerustheid die is ontstaan over het voetballen op de kunstgrasvelden. Evenals minister Schippers en de KNVB volgen ook de GGD Hollands Midden en de gemeente de lijn van het RIVM dat er op dit moment geen reden is om te stoppen met sporten op kunstgrasvelden vanwege gezondheidsrisico’s. Zowel de gemeente als de voetbalverenigingen in Katwijk wachten de onderzoeksresultaten mede daarom af. De minister heeft erop aangedrongen dat  de onderzoeksresultaten van het RIVM voor eind 2016 beschikbaar zijn. De gemeente heeft zich aangemeld bij het RIVM met het verzoek om één of meerdere kunstgrasvelden in de gemeente Katwijk bij het aankomende onderzoek te betrekken.

De voetbalverenigingen zullen de spelers niet beletten om te voetballen op de velden, gelet op alle informatie die op dit moment beschikbaar is.  “Wij hebben met de verenigingen besproken dat de ouders zelf beslissen of zij hun kinderen willen laten voetballen,” zegt wethouder Krijn van der Spijk. Het RIVM beveelt aan om kinderen alleen te laten sporten op rubbergranulaat en niet op andere wijze er mee te laten spelen en geeft verder het advies om hen na het sporten -zoals gewoonlijk- te laten douchen en schone kleren aan te trekken.

Mocht er de komende tijd, voorafgaand aan de resultaten van het onderzoek, aanleiding zijn om weer bij elkaar te komen en hierover te communiceren, dan zullen de gemeente, de voetbalverenigingen en de GGD Hollands Midden dat doen. De wethouder zal ook de gemeenteraad informeren over de huidige stand van zaken.

Namens de gezamenlijke voetbalverenigingen en de GGD Hollands Midden,

Krijn van der Spijk, wethouder Sport
Gerard Mostert, wethouder Volksgezondheid

GGD Hollands Midden                 E. Meeuwsen

FC Rijnvogels                                  P. Plug

K.v.v. Quick Boys                            H.J. van Maanen

Rijnsburgse Boys                            A. Hendriksen

Valken ’68                                          J. Janssen

VV Katwijk                                        M. Vergouwen

Voor meer informatie, zie RIVM:

http://www.rivm.nl/Documenten_en_publicaties/Algemeen_Actueel/Nieuwsberichten/2016/Sporten_op_kunstgrasvelden

Brief van Minister Schippers: https://www.rijksoverheid.nl/ministeries/ministerie-van-volksgezondheid-welzijn-en-sport/nieuws/2016/10/07/schippers-extra-onderzoek-rubbergranulaat-kunstgrasvelden

13/10/2016

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media