HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

PERSBERICHT KUNSTGRAS

Het televisieprogramma ZEMBLA heeft woensdag 15 februari een vervolg uitgezonden op de uitzending van 5 oktober jl. uit met de titel:  ‘Gevaarlijk spel, het vervolg’. Hierin is opnieuw aandacht besteed aan kunstgrasvelden die zijn ingestrooid met rubbergranulaat. Eind 2016 deed het RIVM hier onderzoek naar en rapporteerde dat het veilig is om te sporten op kunstgrasvelden met rubbergranulaat. “Mogelijk heeft deze vervolg uitzending geleid tot een ongerust gevoel bij mensen,” zegt wethouder Krijn van der Spijk. “Daarom blijven wij de ontwikkelingen hierover op de voet volgen en nemen wij de bezorgdheid van mensen zeer serieus.” De gemeente Katwijk heeft over de uitzending contact gehad met de Katwijkse voetbalverenigingen, de GGD en de Vereniging Sport en Gemeenten. Deze partijen nemen het standpunt van o.a. RIVM, GGD GHOR en de KNVB over dat het spelen op met rubber ingestrooid kunstgras veilig is om op te spelen. “Wij zien daarom ook geen reden om het standpunt van deze partijen niet te volgen,” zegt wethouder Gerard Mostert.

 

Voor uitgebreidere informatie verwijzen wij u naar de website van:

GGD GHOR: www.ggdghor.nl/nieuws/2017/02/16/ggd-advies-blijft-dat-sport-op-velden-met-rubbergranulaat-veilig-en-verantwoord/.

KNVB: www.knvb.nl/nieuws/assist/assist/23958/knvb-uitkomsten-onderzoek-rivm-worden-niet-weerlegd.

RIVM: www.rivm.nl/onderwerpen/R/Rubbergranulaat/actueel.

 

Vragen

Het RIVM heeft een uitgebreide vraag en antwoord op hun website staan waar de veel voorkomende vragen beantwoord worden: rivm.nl.

Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u ook bellen met de publiekslijn van het RIVM: 0800-0480.

 

24/02/2017

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media