HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Parkeerterrein officieel geopend

Burgemeester Cornelis Visser opent Parkeerterrein FC Rijnvogels

 

Ludieke actie met hindernissen

 

Het heeft een aantal jaren geduurd maar ook in deze doet het gezegde: ‘Lang gewacht, stil gezwegen maar toch gekregen’ weer opgeld. Vorige week donderdag werd het nieuwe, extra parkeerterrein samen met het bestaande, gerenoveerde gedeelte door de burgervader geopend.

Door Piet van Kampen

Cornelis Visser refereerde in zijn openingswoordje aan het tot stand komen van project dat ruim zes jaren in beslag nam. Hij wees naar de bebossing aan de rechterzijde ‘maar dat is van de Domeinen en dat was geen optie. Toen is er naar de andere kant gekeken en daar lag grond dat via procedures nog in eigendom van de gemeente verworden dienden te worden. Jullie zijn de besprekingen destijds met voormalig wethouder Willem van Duijn begonnen, later met zijn opvolger Krijn van der Spijk. Nu is het gereed en het is prachtig geworden. Het nieuwe gedeelte zou ook in de toekomst voor recreatieve doeleinden gebruikt kunnen worden’ blikte Katwijks eerste burger vooruit.

Primeurs

Op het parkeerterrein zijn twee primeurs voor Katwijk toegepast. De bestrating is grotendeels aangelegd met halfopen stenen gevuld met split. ‘Hierdoor ontstaat er een natuurlijke afwatering en hoefde er geen aparte riolering te worden aangelegd. De verkeersborden zijn van bamboe gemaakt. Het is aan de voorkant niet te zien maar ze zijn echt van duurzaam materiaal gefabriceerd’ lichtte Visser toe.  Na zijn woorden die ook lovend richting de vrijwilligers van en het bestuur van FC Rijnvogels waren, mocht hij de openingshandeling verrichten.

Hilariteit

De burgemeester mocht zich in een graafmachine met grijper posteren. Het verkeersbord bij de entree was afgedekt met de Rijnvogelsvlag, bevestigd aan koordje met de grijper. Bij de handeling werd Visser geïnstrueerd en met de nodige voorzichtigheid zou de vlag eraf gehesen moeten worden. Alleen het koordje werkte niet mee. Na ampele pogingen waarbij het verkeersbord onder hilariteit van de genodigden uit de bodem getrokken dreigde te worden lukte het dan toch. Applaus voor de burgervader.

13/07/2018

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media