HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Johan Peper nieuw Hoofd Jeugd Opleiding!

De 54 jarige Leidenaar Johan Peper zal het aankomende seizoen 2018-2019 officeel van start gaan als nieuwe HJO. Marchel den Haan heeft aangegeven dat de combinatie HJO en trainer bij Sparta niet te doen is. Dus toen is het jeugdbestuur op zoek gegaan naar een nieuwe HJO. Johan Peper, die in het dagelijks leven accountmanager in olie additieven is, komt uit een echte voetbalfamilie. Zijn vader zat in het bestuur bij het Leidse UVS en ook zijn moeder was daar aktief. Zelf heeft Johan daar in de jeugd gespeeld en o.a. een stageplek bij ADO en Feyenoord af kunnen dwingen. Zijn broer heeft betaald voetbal gespeeld en hijzelf heeft bij de selectie van UVS op hoofdklasse niveau gevoetbald.
16 jaar geleden is hij zijn trainerscarriére begonnen. Bij DoCos heeft hij de jeugdopleiding een nieuwe impuls gegeven door daar een goede organisatie neer te zetten. Vervolgens is hij bij SJZ en GHC aan het werk geweest en de diploma’s TC3 jeugd/senioren en TJC3 en TJC2 jeugd behaald.
Bij een andere club binnen stappen heeft voor- en nadelen. Het voordeel is dat ik er blanco in kan stappen zegt Johan. Een nadeel is dat ik echt helemaal niemand ken. Het nieuwe seizoen ga ik beginnen, maar ik loop nu ook al enkele avonden en daar waar mogelijk op zaterdag rond. Ik zie dingen en die schrijf ik op. Wat hebben we, wat hebben we nodig en waar lopen we tegen aan? Staat er een beleidsplan en wat kunnen we daar in verbeteren? Ik kan mijn ervaringen meenemen en dat delen met het jeugdbestuur en de trainers. De spelers moeten opgeleid worden door de trainers en ik wil daar waar nodig de trainers helpen en de organisatie bewaken. Ik zal 4 avonden in de week op de club zijn en op de zaterdagen. Dan weet ik wat er speelt en het is natuurlijk heerlijk om na de training met trainers over voetbal praten. Waarom doe je het zo en zou het ook anders kunnen. Zo kunnen we van elkaar leren, want er lopen ook trainers hier waar ik weer nieuwe dingen van zal leren. En we gaan niet in één jaar alles bereiken wat we willen, maar ik wil wel een stappenplan uitzetten en een duidelijke organisatie creëren. We moeten ergens naar toe werken, en soms is dat twee stappen vooruit en weer eentje achteruit. Er ligt een prachtige uitdaging voor mij, maar ook voor een ieder die met de jeugdafdeling begaan is. Ik heb er in ieder geval heel veel zin in. We zullen het met elkaar moeten doen.

30/03/2018

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media