HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Johan Peper blikt terug op 2018 en kijkt vooruit naar 2019

De kerstdagen, de kantine vol voor de oliebollenbingo én het oudejaarstoernooi zijn achter de rug. Het nieuwe jaar 2019 is alweer begonnen. Uiteraard kijk ik vooruit, maar laten we ook achterom kijken wat we gedaan/beleefd hebben het afgelopen half jaar.

Bij aanvang van mijn aanstelling als HJO heb ik tijdens gesprekken met het bestuur en jeugdvoorzitter aangegeven welke stappen we zouden kunnen nemen om onze doelstellingen te kunnen bereiken. Uiteraard gaat elke verandering gepaard met onrust, onzekerheid en weerstand. Daar zijn we ons terdege van bewust en terugkijkend hebben we goede stappen gemaakt en ook helaas minder goede. Er waren schouderklopjes, maar ook (soms heftige) discussies. Voor de schouderklopjes zijn wij een ieder dankbaar, maar voor de heftige discussies en miscommunicatie bied ik mijn welgemeende excuses aan. We proberen het beste voor de vereniging en zetten ons daar vol voor in.
Heeft u ideeën, een mening en/of wilt u mee helpen en een functie oppakken?
U bent van harte welkom!

Wat gebeurde er in het 1e half jaar:

Trots op de kabouters en mini’s. We hebben 3 trainers (Wilma, Wilma en Fiona). Inmiddels zit de groep al op ca 22 kids! Een feest om de kids te zien stralen en vol overgave te oefenen.
Onder 8
De 3 teams hebben zeer gedreven trainers met ‘engelen’ geduld. Je ziet de spelertjes per week groeien. Meer beleving, techniek. Het is wachten op de eerste overwinningen.    
Onder 9
De 2 teams doen het uitstekend. Er wordt goed overlegd, samen getraind en
doen zeker niet onder voor hun leeftijdsgenootjes in de poule.
Onder 10
Met deze groep gaat het prima. Gedreven trainers ook hier. Onderling veel overleg en samenwerking.
Onder 11
Ook de teams in deze groep trainen samen. De trainers leren van elkaar en zijn zeer gedreven. De teams doen goed mee in de competitie.
Onder 12
Er is een wisseling van de wacht geweest m.b.t. de trainers bij JO12-1. Uiteindelijk is JO12-1 winter kampioen geworden! Proficiat mannen! Een beker en een patatje is binnen. Nu komend half jaar oefenen om straks 11 tegen 11 te gaan spelen.
Onder 13
Eerste halve jaar 11 tegen 11 op het grote veld. Gerbrand en assistenten doen een prima job met de boys. Het gaat iedere week een stapje beter.
Onder 14
Een grote groep met vier teams. De trainers hebben prima overleg en alle teams worden na overleg goed aangevuld als er ergens een spelerstekort dreigt. De JO14-1  groep maakt ook wekelijks stapjes. Het is goed om te zien dat Roy de nadruk legt op het aanleren van het spelopbouw, verdedigen en aanvallen.
Onder 15
Moeilijke start van het seizoen omdat er geen trainer voorhanden was. Uiteindelijk hebben de spelers hun plek gevonden en de trainers/leiders zijn wekelijks in overleg om de teams in te vullen.
Onder 17
Na wat schuiven, passen en meten zijn we met 3 teams de competitie in gegaan. Het vlaggenschip  JO17-1 onder de bezielende leiding van Marchel den Haan doet het uitstekend en stevent op een kampioenstitel af.
Onder 19
Zeer trots op deze groep!
JO19-2: Frank doet een prima job met dit vriendenteam en onze JO19-1 staat ook zijn mannetje in de competitie.

Uiteraard mogen we de meisjes afdeling niet vergeten!
Onder 8
De meiden worden met de week beter en het is wachten op de eerste overwinning die niet lang op zich zal laten wachten! Het is prachtig om hun ontwikkeling mee te maken.
Onder 11
Prima groep trainers. Overleggen veel en trainen samen. Wat kan die Peter toch schreeuwen, hahaha.
Onder 13
Ook deze groep zie je groeien. Zowel de trainers als de speelsters prima presterend in de competitie.
Onder 15
Hier zie je ook duidelijk een groei in prestatie, maar ook in teambuilding. De meiden worden een hecht team. Mooi om te zien.
Onder 17
Dit team zie je ook een eenheid worden en goed presteren, zoals eigenlijk het hele meisjes gebeuren onder de bezielende begeleiding van coördinator Willem!

Tot slot ben ik zeer verheugd met onze nieuwe keeperstrainer, Murat. Wat een topper! Ik sta ‘s woensdags met open mond te kijken hoe hij de keepers traint en helpt zich te ontwikkelen. Mijn dank gaat uit naar de trainers en begeleiders, maar zeker ook de mensen achter de schermen:
Het Bestuur, jeugdcommissie, sponsoren en alle vrijwilligers die zich wekelijks/dagelijks inzetten voor de jeugd. In het bijzonder Edwin Onderwater, Gerbrand Kuipers en Willem v.d. Plas, de groeps-coördinatoren die uitstekend werk verrichten.nNa de winterstop gaan we weer met elkaar aan de slag om de spelers het nog meer naar hun zin te maken en tot betere voetballers/mensen op het voetbalveld te laten zijn.

Rest mij iedereen die maar iets te maken heeft in welke vorm dan ook met FC Rijnvogels een gelukkig en gezond 2019 te wensen.

Sportieve groet,
Johan Peper
HJO FCR

06/01/2019

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media