HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Speler uitgelicht: Corné Dijkhuizen

 

Deze week is dat de 19 jarige Corné Dijkhuizen. Corné is een jongen uit de talenten-poule die zijn hele carrière al op de Kooltuin speelt. Een aanvaller pur sang die zowel in de spits als op de rechtsvoor positie uit de voeten kan. In het dagelijkse leven studeert hij werktuigbouw aan het ROC in Leiden en heeft bij C.L. van Paridon in het grondwerk een bijbaantje. Zijn eerste jaar bij de senioren speelt hij in Heren 3 waar het talent verder kan rijpen om wellicht in de toekomst via het tweede aansluiting bij één te vinden. Bij O23 mag hij al af en toe aan het hogere niveau ruiken.

In welke teams heb je gespeeld vanuit de jeugd tot nog toe?
Ik ben begonnen in de F4 en E3. Daarna speelde ik als tweede jaars in de E1. Vervolgens heb ik t/m de A1 als eerste jaars altijd in het tweede team en als tweede jaars in het eerste team gespeeld. Bij de senioren speel ik momenteel in Heren 3.

Welke trainers heb je gehad?
Dirk Dijkhuizen, Marcel van Duijn, Ingmar Zwijnenburg, Patrick de Jong, Kees Ros, Michel van Velzen, Janko Bleiji, Gerbrand Kuipers en nu Roy Mulder

Wie was in jouw ogen de beste en waarom?
Ik vond Patrick de Jong de beste trainer (dat was in de D1). De trainingen waren goed en hij legde alles perfect uit, dat jaar ging ik snel vooruit. Dat jaar zijn we ook ongeslagen kampioen geworden. Jammer dat hij ons maar 1 jaar trainden, omdat hij naar v.v. Katwijk ging om daar de jeugd te trainen.

Hoe is het om bij O23 mee te spelen?
Dat vind ik erg leuk en leerzaam. Je speelt er tegen sterkere spelers van een hogere klasse. En de spelers van O23 vangen je ook goed op terwijl je bijna niet met elkaar speelt. Afgelopen keer tegen v.v. Noordwijk O23 was het helemaal mooi, daar scoorde ik nog de 2-3 waardoor we wonnen.

Wat is je hoogtepunt tot nog toe bij FCR?
Dat was met de A1 vorig jaar. We werden toen kampioen. En haalde we de halve finale van de beker.

Wat zijn je ambities?
Ik wil zo hoog mogelijk proberen te komen spelen bij de FC Rijnvogels. En anders eventueel bij een andere club proberen het hoogst haalbare te halen.

Met Heren 3 liggen jullie op titelkoers, gaat die gepakt worden?
Ja, die gaan we pakken!. Ik vind dat we een goed team hebben die in deze klasse de hoofdprijs moet gaan pakken. Dit hebben we al vaak laten zien in wedstrijden. Dus als we dit volhouden worden we zeker kampioen.

 

14/02/2017

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media