HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Eerste twee toernooien een groot succes

De eerste twee toernooien dit seizoen zijn weer afgewerkt. JO13 en MO13 trapten het toernooi seizoen afgelopen vrijdagavond af. De dag daarna stond het JO6 en JO7 toernooi op het programma. Beide toernooien zijn een groot succes geworden. Vrijdagavond leek nog wel even het onweer wat roet in het eten te gooien, maar gelukkig kon men na een kleine pauze weer door.

JO13 verslagen van enkele gast trainers

Vrijdagavond. Het parkeerterrein van de Kooltuin staat vol met auto’s en fietsen. Rond het clubhuis staan ouders en kinderen verzameld in groepjes te wachten tot hun team compleet is. De geluidsinstallatie bespeeld de velden met vrolijke muziek. Bij FC Rijnvogels zijn ze op het idee gekomen om voor JO13 teams een avond toernooi te houden. Briljant idee! Met een legertje vrijwilligers is een waar festijn op gezet. De ontvangst verloopt vloeiend. Met een mooie flyer met alle toernooi informatie en consumptie bonnen voor het team op zak, gaan we ons omkleden. De eerste wedstrijden beginnen om 18:00 uur in de zwoele zomeravondzon. De gemeente Katwijk is met al haar voetbalverenigingen vertegenwoordigd. Aangevuld met clubs uit de nabije omstreek. Het is een feest der herkenning voor de spelers onderling en ook voor vele ouders. Het valt me op dat er ook veel vriendjes en vriendinnetjes komen kijken. Voor 12 en 13-jarigen is dit toernooi natuurlijk veel leuker dan een soos of avondje voor de tv. Na de eerste wedstrijden dreigt het onweer een vroegtijdig einde te maken aan het festijn. Massaal schuilen we op de tribune, in het clubhuis, in de dug-out of onder de vele meegebrachte paraplus. De regen en bliksem is nu onze gezamenlijke vijand. Het werkt verbroederend. Als de bliksem na 20 minuutjes verder rolt richting de horizon kunnen de wedstrijden weer hervat worden. Onze eerste partij tegen het andere geel-zwart, UDO, eindigt na een voorsprong in een ongelukkig gelijkspel. Als echte fair-play gentlemen spelers laten we de eer en de winst aan de twee vrouwelijke tegenstanders. Er werden nog wel verliefde blikken gedeeld maar geen telefoonnummers 😉 De laatste wedstrijd tegen de gastheer eindigde ook in gelijkspel. Daarmee was onze toernooi prestatie ondermaats. Nog een laatste kan limonade voor het team en een drankje voor de ouders. Met een mooie medaille als herinnering keren we huiswaarts. FC Rijnvogels bedankt voor de gastvrijheid op dit geweldige vrijdagavond toernooi. We zien de uitnodiging voor volgend jaar tegemoet.

VV Katwijk JO13-3. Heeft een leuk toernooi gehad. We beginnen tegen het sterke FCR JO13-1 welke wij nog op het netvlies hadden staan van een 4-1 verloren oefenpot. Dus nu met de punt naar achter. Had effect aanval na aanval sloegen we af. Zelfs 2x een goede kans gehad om zelf te scoren. Helaas brilstand. Daarna kregen we RBB JO13-3 competitie tegenstander 1x gewonnen 1 x verloren. Een stugge ploeg met snelle vleugel spitsen het ging op en neer twee aan elkaar gewaagde ploegen kansen overeen weer echter rbb wist als enige te scoren, een prachtig doelpunt. “Verloren”, wonden likken, limonade drinken, bijtanken. Volgende match was Meerburg JGo13-3 saaie pot matig voetbal van beide teams met wederom een brilstand. En toen de laatste pot de derby van Katwijk. Quick boys JO13-4 – VV Katwijk JO13-3. De spanning was voelbaar. Het publiek was hysterisch. Maar beide ploegen bleven gecontroleerd, gedreven en soms wat fanatiek voetballen.  Mooie aanvallen qb scoorde als eerste, bam strak rechts in de kruising, Publiek uitzinnig. Een schot van afstand plofte op de lat bijna 2-0. En toen een snelle uitbraak van Katwijk van de laatste man naar de mid mis en die gaf de de bal prachtig voor op de linksbuiten deze trok naar binnen en bam in het dak van het doel 1-1. Publiek uit het dakkie van vreugde. Nog een aftrap en drie bak contacten en toen klonk het eindsignaal. Einde toernooi 5e plek voor Katwijk JO13-3. Het was een leuk toernooi volgend jaar zullen wij ons zeker weer inschrijven. FC Rijnvogels bedankt voor het organiseren van een gezellig en sportief toernooi.

Foto’s staan op onze faceboookpagina:

Het toernooi was een groot succes ondanks dat het onweer bijna roet in het eten gooide. Uiteindelijk konden alle wedstrijden gewoon uitgespeeld worden.

Geplaatst door Kooltuinstrijders Rijnvogels op maandag 15 mei 2017

 

JO6/ JO7

De volgende ochtend werd het park bezet door de “kabouters en de mini’s”. Het weer zat erg mee en het was een waar genoegen om de jongste jeugd aan het werk te zien. Deze ochtend leverde de JO13-2 de scheidsrechters. Bedankt jongens. Grote klasse! Op veld 1,2 en 3 was het een drukte van jewelste en na afloop kreeg iedere speler een mooie medaille.

Foto’s staan op onze facebookpagina:

Geplaatst door Kooltuinstrijders Rijnvogels op zondag 14 mei 2017

15/05/2017

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media