HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Drietal Rijnvogels meiden uitgenodigd voor KNVB talentendag

Een drietal meiden spelen op een behoorlijk niveau bij FC Rijnvogels. Femke en Jasmijn van Duijn spelen in de JO11-1 en Anic van Beelen speelt momenteel in de MO13-1. Alle drie doen dat dit seizoen zo goed dat dat zelfs voor de KNVB niet onopgemerkt is gebleven. Op deze drie meiden kan heel FC Rijnvogels trots zijn en wij wensen ze natuurlijk ontzettend veel succes en plezier.

Femke en Jasmijn van Duijn
Dit zijn Femke en Jasmijn van Duijn, tweeling, beste vriendinnen en beide centraal verdedigers van FC Rijnvogels JO11-1. Aangezien Rijnvogels JO11-1 redelijk niveau speelt 1e seizoenshelft (1e klasse) en inmiddels zelfs hoofdklasse is het hard werken voor de meiden tussen alle jongens. Maar hard werken kunnen deze meiden juist als de beste, de inzet is er altijd voor 200%. Tegenstanders zeggen vaak voor de wedstrijd tegen elkaar “Kijk zij hebben 2 meiden in het team, deze kunnen we wel pakken”. Maar als de wedstrijd eenmaal bezig is, is die gedachte al snel veranderd en doen tegenstanders liever een stapje opzij. Want bij deze dames kom je er natuurlijk niet zomaar langs.
Voor mij als trainer is dat natuurlijk geweldig om te zien hoe de meiden het niveau van de jongens prima aan kunnen en soms zelfs voor een aantal het voorbeeld zijn. Ook de ontwikkeling gaat stapje voor stapje vooruit. Dit is niet alleen mij opgevallen, maar ook andere trainers van de Rijnvogels geven hier complimenten over en ook van de tegenstanders tegen wie wij spelen krijgen we regelmatig complimenten. Ook bij de KNVB is dit niet onopgemerkt gebleven. En daarom zijn beide meiden via de mail gevraagd om mee te doen aan de KNVB talentendag op woensdag 20 februari bij voetbalclub s’ Gravenzande.

Op deze dagen wordt er natuurlijk keihard getraind door de geselecteerde dames uit heel Zuid-Holland. Deze eerste trainingsdag is prima verlopen en de meiden hebben een leuke leerzame dag gehad. Met als resultaat dat zowel Femke als Jasmijn door zijn naar de volgende selectieronde en dus daarmee uitgenodigd zijn voor een tweede training. Ditmaal 20 maart in Boskoop. Uiteindelijk als de hele selectieprocedure erop zit, blijft er een definitieve selectie over van de provincie Zuid-Holland. Hierna komt er nog een landelijke selectieprocedure, en vanuit daar wordt er een uiteindelijke selectie gemaakt wat dan een Jong Oranje MO12 team wordt.
Ook de 2e training was weer erg leuk en leerzaam, maar ook erg zwaar. Er werden continu achter elkaar partijen gespeeld zonder pauzes tussendoor. “Het was erg pittig” zei Jasmijn. Van deze training is de uitslag nog niet bekend. Maar ik als trainer ben er van overtuigd dat ook deze ronde wel wordt behaald.
“Ik wens de meiden nog heel veel succes met de selectietrainingen en hoop natuurlijk van harte dat zij het zover mogelijk schoppen. Daarnaast gaan we er nog een prachtig einde van het seizoen van maken met de JO11-1. Ik ben trots op jullie!”
Sander Jochems
Trainer FC Rijnvogels JO11-1

Anic van Beelen
Ook Anic ging door naar de volgende ronde bij de KNVB. Zij ervaarde het weer als een hele leuke, maar best wel zware dag. Het niveau lag aardig hoog en nu is afwachten of zij bij de definitieve selectie zit. Deze topper begon het seizoen in de MO11-1, maar deed het in het lopende seizoen zo goed dat ze in de winterstop door is gegaan naar de MO13-1. Een flinke stap, maar Anic heeft snel haar plekje gevonden op het grote veld. Ze speelt in de verdediging en eigenlijk zijn de enige momenten dat ze niet voetbalt als ze naar school moet of gaat slapen. Maar dan droomt ze waarschijnlijk nog steeds over het mooiste spelletje wat er bestaat.

03/04/2019

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media