HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

JEUGD | Presentatie beleidsplan FC Rijnvogels 2021-2026

Na maanden van hard werken willen wij u het jeugdbeleidsplan 2021-2026 presenteren. Een levend document wat elk jaar geëvalueerd zal worden met bestuur en trainers. Een plan wat ons zal helpen om stappen te maken die nodig zijn voor een gezonde toekomst. De club leeft aan de hand van de vele vrijwilligers. En uiteindelijk willen we dat onze jeugdspelers met veel plezier en ieder op zijn of haar eigen niveau bij FC Rijnvogels wilt voetballen en vooral wilt blijven voetballen.

Onderstaand kunt u alvast enkele speerpunten uit het plan doorlezen. Als bijlage is het jeugdbeleidsplan 2021-2026 ter inzage te lezen. Een plan wat voor nu simpel en overzichtelijk is gehouden, maar waar binnen wij per seizoen stappen willen maken waarbij iedereen zich prettig voelt.

Opleiding
Binnen het jeugdbeleidsplan is er ruimte gemaakt voor het opleiden van onze trainers op elk gewenst niveau. Het gevolg hiervan is dat we bij zowel de selectie- als de niet-selectieteams onze spelers goed kunnen opleiden.

Begeleiding
Voor de begeleiding van onze jeugdelftallen zijn we vaak, en daar zijn we heel blij mee, afhankelijk van welwillende en enthousiaste ouders. Dat is super fijn. We willen deze vrijwilligers meer begeleiding geven zodat we ook op dit gebied op de juiste manier met de jeugd omgaan. Hier spelen onder andere normen en waarden een belangrijke rol in.

Plezier
FC Rijnvogels vindt het belangrijk om het plezier in het voetbalspelletje levend en leidend te houden. De beste en eerste reden om bij FCR te komen voetballen is omdat je het hier leuk is en we samen plezier hebben. Natuurlijk spelen resultaten en voetballen op elk gewenst niveau ook een belangrijke rol, maar dit gaat minimaal hand in hand met het hebben van plezier. Zowel op als naast het veld gaat er veel georganiseerd worden voor onze jeugdspelers.

Communicatie
Een belangrijke pijler in ons beleidsplan. Een onderwerp waar iedereen wat van vindt en dat is logisch, wat zonder de juiste communicatie kunnen er onduidelijkheden ontstaan. Middels een jaarplanning, informatieavonden, vaste contactpersonen, nieuwsbrieven en nog veel meer willen we ouders, spelers en andere betrokkenen van de FCR jeugd informeren over lopende zaken. De Hoofdjeugdopleiding zal hier een belangrijke rol in gaan spelen.

Voetbalschool
Met ingang van het nieuwe seizoen zal FC Rijnvogels starten met een eigen voetbalschool. Dit zijn aanvullende trainingen op het al bestaande trainingsprogramma wat we aanbieden bij FC Rijnvogels, waarbij individuele ontwikkeling in kleine groepjes centraal staat. Een pakket bij de voetbalschool bestaat uit tien momenten op woensdag- of vrijdagmiddag. Daarin zitten acht trainingen op het veld, één inhaalmoment en deelname aan een voetbalevenement op sportpark De Kooltuin. Bij aanmelden krijgen de jeugdspelers een speciaal voetbalshirt en een bon voor een gratis knipbeurt bij sponsor Kc’s Barbershop uit Katwijk aan Zee. De eerste cursus begint in september en heeft een instapprijs van slechts €50,-. Vanaf begin augustus kunnen spelers zich opgeven, houd de website in de gaten voor meer informatie.

Heeft u interesse om het jeugdbeleidsplan in te lezen, stuur dan een mail naar info@fcrijnvogels.nl
Wij kijken er enorm naar uit om de zaken die zijn beschreven in dit beleidsplan te implementeren in de praktijk. Wij zien dit als een mooi begin van de doorstart die FC Rijnvogels onder andere met de jeugdopleiding wilt gaan maken.

Heeft u interesse om het jeugdbeleidsplan in te zien, stuur dan een mail naar info@fcrijnvogels.nl

Bestuur FC Rijnvogels
Jeugdafdeling FC Rijnvogels

 

06/07/2021

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media