HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

JEUGD | JO16 krijgt Halt voorlichting sportief gedrag

Afgelopen dinsdag 14 februari heeft de O16-1 een voorlichtingsavond gehad vanuit Bureau Halt. Op initiatief van deze organisatie hebben de spelers een leerzame avond gehad ter bevordering van sportief gedrag. Onder andere onder leiding van Anique van der Klaauw (Vrouwen 1) werd het een leuke avond waar op een interactieve wijze onderwerpen als respect en discriminatie besproken zijn.

Jongeren worden regelmatig aangesproken dat ze zich ‘sportief of respectvol’ moeten gedragen. Maar wat is dat eigenlijk? Hoe ziet dat eruit en wat betekend dat voor een team? Halt maakt de onderwerpen sportiviteit, respect, tolerantie en discriminatie bespreekbaar om grensoverschrijdend gedrag te voorkomen.

Het doel van deze campagne is om de speler bewust te maken van wat respect, tolerantie en discriminatie is en hoe er een positief sportklimaat gecreëerd kan worden. De informatieavond werd ditmaal aan de spelers gegeven maar is ook zeer interessant voor trainers, ouders en begeleiders. Aan de hand van video’s, stellingen en opdrachten voerden de Halt medewerkers een gesprek met het team. Het was een hele leuke en leerzame avond die zo’n anderhalf uur in beslag nam. Een aanrader voor andere teams en clubs!

www.halt.nl 

23/02/2023

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media