HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Jannette van Belen maakt de stap naar ADO Den Haag

Met maar liefst vijftien doelpunten in slechts achttien wedstrijden heeft Jannette van Belen een levensgroot aandeel gehad in het kampioenschap van ons vlaggenschip bij de vrouwen. Dat is niet onopgemerkt gebleven. Volgend seizoen gaat ze namelijk in de eredivisie spelen bij ADO Den Haag. Een geweldige stap en ook prachtig  nieuws voor onze club. We kijken terug op haar tijd op De Kooltuin en blikken vooruit op haar nieuwe avontuur in het Cars Jeans Stadion.

Jannette, gefeliciteerd met deze prachtige stap. Hoe zijn de afgelopen weken voor jouw geweest? 

‘Het is allemaal heel snel gegaan. Na de familiedagen werd ik door ADO Den Haag benaderd om mee te trainen. Zij zochten voor komend seizoen nog een spits en zijn bij mij uitgekomen. De week erna heb ik meegetraind met de groep en nieuwe trainer Sjaak Polak. Ze waren aan het eind van de week tevreden en zien in mij een speler waar nog veel rek in zit. Daarna zijn we er snel uitgekomen en heb ik een contract getekend voor één seizoen. Ik heb nog allerlei zaken moeten regelen, onder andere met mijn huidige baan, om mij volgend seizoen helemaal op voetbal te kunnen richten. Iedereen is erg trots op me, maar natuurlijk vinden ze het net als ik erg jammer dat ik FC Rijnvogels ga verlaten.’

 

 

Eerst even terug naar je tijd op De Kooltuin, hoe kijk je terug op je jaren bij FCR? 

‘Ik ben begonnen bij Quick Boys en heb daarna snel de overstap naar FC Rijnvogels gemaakt. Ik ben in de Onder 17 begonnen, ondanks dat ik een aantal jaartjes jonger was dan de rest. In de jeugd heb ik een hele mooie tijd gehad. Vanaf het eerste moment heb ik het ontzettend naar mijn zin gehad op De Kooltuin. Veel vriendinnen gemaakt en veel onvergetelijke dingen meegemaakt. Zowel binnen als buiten het veld. Als eerste schiet de winst op het internationale toernooi van Rosmalen met Onder 17, het kampioenschap en twee KNVB Beker met Onder 19 te binnen. In het seizoen 2014/2015 heb ik op zestienjarige leeftijd mijn debuut gemaakt in het eerste elftal. We zijn kampioen geworden in de 2e klasse, het seizoen daarna wonnen we de beker en weer een seizoen later promoveerden we naar de hoofdklasse. Daarnaast hebben we wedstrijden gespeeld in het stadion van Sparta en ADO Den Haag, mooi om mee te maken. En natuurlijk de trainingskampen en weekendjes weg met het team. Afgelopen winter zijn we op trainingskamp geweest naar Portugal, dat zijn momenten die je altijd bij blijven. Maar het mooiste hebben we afgelopen seizoen meegemaakt met het kampioenschap in de hoofdklasse. Het werd een prachtig feest met een mooie huldiging bij de club en een week later op het gemeentehuis. Dat blijft me voor altijd bij. Samen met het team hebben we de afgelopen jaren veel stappen gemaakt en elke keer met het niveau meegegroeid. Ook al kwamen er steeds nieuwe spelers bij en gingen er wat meiden weg, iedereen voelde zich thuis bij FC Rijnvogels en in ons team. Het klikte altijd meteen. Ik kijk met een grote glimlach terug op mijn tijd bij FC Rijnvogels. En ik het raad ieder meisje aan om, als je echt richting het hoogste niveau wilt, hier te komen voetballen.’

 

Hoe ben je bij ADO Den haag opgevangen, hoe gaat het er daar uit zien?

‘Bij ADO ben ik goed opgevangen. Ze helpen mij goed. Ik heb in juni anderhalve week meegetraind en dus heb ik al een klein beetje kennis kunnen maken. Koen Berkheij is ook werkzaam in de staf van ADO Den Haag, dus Rijnvogels is komend seizoen goed vertegenwoordigd. In de zin van hoe de club verder in elkaar steekt, weet ik nog niet echt hoe het daar is. De eerste indruk is in ieder geval goed. Er gaan veel dingen voor mij veranderen. De stap van prestatief voetbal naar topsport is groot en ik probeer mij daar zo goed mogelijk op voor te bereiden. Het wordt flink aanpoten, maar ik ga voor mijn kans. Ik word direct toegevoegd aan de A-selectie en ga vier keer in de week trainen op maandag tot en met donderdag. Op vrijdag zijn de wedstrijden in de eredivisie en anders speel ik op zaterdag in de beloften competitie. Ik ga natuurlijk voor die basisplaats en hoop zo veel mogelijk minuten te gaan maken op het hoogste niveau. Spelen tegen Ajax, PSV en Twente… dat is voor mij een droom die uitkomt en ik ga er alles aan doen om te slagen bij ADO Den Haag.’

 

Wanneer ga je beginnen bij ADO? 

‘Op zondag 21 juli is de open dag en worden we gepresenteerd bij het stadion. Op maandag 22 juli gaan de trainingen starten en begint het echte werk. In de voorbereiding spelen we wedstrijden tegen OH Leuven, Borussia Mönchengladbach, Anderlecht en KAA Gent. Op vrijdag 23 augustus start de eredivisie met een uitwedstrijd tegen PEC Zwolle, een week later is de eerste thuiswedstrijd tegen FC Twenten. Op dit moment ben ik druk om fit aan de voorbereiding te kunnen beginnen. Ik ben er elke dag mee bezig, zowel op het veld als in de sportschool. Ik ga van twee keer trainen en een wedstrijd naar vier keer trainen en een wedstrijd op een hoger niveau. Eigenlijk is de voorbereiding dus nu al begonnen, ik ga er alles aan doen om mijn kans aan te kunnen grijpen.’

Jannette, namens heel FC Rijnvogels, de vrouwen- en meidenafdeling en iedereen die je een warm hart toedraagt heel veel succes en plezier bij je nieuwe club. Natuurlijk balen we dat je ons gaat verlaten, maar we zijn nog trotser dat jij deze stap gaat maken van FC Rijnvogels naar een profclub. We hopen je nog zo vaak mogelijk langs de lijn op De Kooltuin te zien.

 

12/07/2019

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media