HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Jan Smit trok volle bak op De Kooltuin

Woensdag 19 oktober. Een bijzondere avond op De Kooltuin voor sponsoren van FC Rijnvogels en v.v. Katwijk. Een avond die door de FC Rijnvogels in samenwerking met Verhees Notarissen werd georganiseerd. Een bijeenkomst waarin het notariskantoor na 9 jaar sponsorschap dank werd gezegd voor de financiële steun en support over een lange periode. Het ging gepaard met een cadeau. Voorafgaand konden de genodigden genieten van een heerlijk buffet en dat scoorde om  maar in voetbaltermen te spreken. Er was een bijzondere gast uitgenodigd: Jan Smit, voorzitter van Heracles Almelo. Zo smakelijk als het buffet was, zo smakelijk en zakelijk was de presentatie van de aimabele voorzitter van de club uit Almelo.

Voorzitter Peter Plug opende de bijeenkomst waarin hij Verhees Notarissen uitvoerig bedankte voor hun financiële steun. Hij bood de heren Kees van der Plas en Alexander Rueb een passend cadeau aan. In hun met humor doorspekte dankwoord beloofden de beide heren als lid van de businessclub de club trouw aan de FC Rijnvogels te blijven hetgeen natuurlijk met een applaus werd begroet. Vervolgens was het woord aan Jan Smit die direct al een gimmick lanceerde door te zeggen: ‘Degenen die die zanger uit Volendam hier hadden verwacht hebben pech gehad. Jullie moeten het met mij doen’. Het ijs was direct gebroken. Middels een verbale presentatie, ondersteund door beelden van de club waar de voormalige deurwaarder met het grootste kantoor in Nederland eigenaar van was, schetste Smit de historie van zijn club tot aan de huidige gang van zaken. Een serieus verhaal maar ook Jan verstond de kunst om de lachers op zijn hand te krijgen. Tussendoor: ‘Ik vind het fantastisch om hier te mogen zijn en ik proef dat jullie ook echte clubmensen zijn’. Vervolgens: ‘Heracles is innoverend, had het eerste kunstgrasveld in het betaalde voetbal. Ook was ‘donkere speler’, Steve Mokoto de eerste die in Nederland speelde, juist ja, bij Heracles’.

Voetbal versus bedrijfsleven

Jan Smit kan als ex- succesvolle ondernemer en voorzitter van een profclub als geen ander over de verschillen tussen de beide disciplines praten. Voor een groot en aandachtig gehoor was hij openhartig over de organisatie en financiële gang van zaken bnnen zijn gezonde vereniging. Een vereniging waarmee hij verwant is en samen met vier andere bekwame bestuursleden geheel onbezoldigd de club bestuurt. Een nieuw stadion, het bereiken van de deelname aan de Europacup het zijn hoogtepunten voor hem. ‘Je kunt niet meer uitgeven dan dat je verdient’ is zijn motto. Smit was ook zeer openhartig over de cijfers van de club. Bovendien is hij een man die tussen zijn mensen en de spelers staat en ook rustig de kleedkamer binnen stapt. En die hebben het hem nog wel eens een geintje geflikt door zijn auto op het hoofdveld in het doel te parkeren. Voetbalhumor. ‘Je moet het kleedkamergevoel hebben om goed te kunnen besturen. Op afstand zou ik dat nooit kunnen’, bekent hij openhartig. Maar ook liet hij weten boven de trainers te staan met betrekking tot het aankopen van nieuwe spelers. De samenwerking met buurman Twente -hij kon het woord niet makkelijk uit de strot krijgen- met betrekking tot de jeugdopleiding kwam ter sprake en ook ‘huidige rommeltje in Zeist’. Zo passeerden er nog tal van andere zaken de revue toen hij door een hem bekende sportjournalist uit het Oosten des lands op soms ludieke wijze aan de tand werd gevoeld. Een zeer interessante bijeenkomst waar de genodigden van hebben genoten, iets van hebben opgestoken na een kijkje in de keuken van Heracles te hebben mogen nemen.

19/10/2016

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media