HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Interview met Jimmy Simons

 

Wie is Jimmy Simons?

 

Afgelopen zaterdag werd bekend dat Jimmy Simons de hoofdtrainer zal zijn tot het einde van het seizoen. Aan Peter Plug (Voorzitter) en Martin Rog (Technische commissie) hebben we o.a. gevraagd hoe men tot deze keuze is gekomen.

Ze geven aan dat TC en bestuur met elkaar hebben besproken wat voor een type trainer ze graag voor de groep wilden hebben. Het was belangrijk dat er met name voor de spelersgroep maar ook voor de club snel duidelijkheid zou komen. Dan ga je na het maken van een “profielschets” (al klinkt dat wat zwaar) kijken welke trainers daarin passen en welke trainers dan ook direct beschikbaar zijn. Zo zijn we uitgekomen bij Jimmy Simons. Wij hebben een aantal prima gesprekken met elkaar gehad waarbij wij een goede indruk van Jimmy kregen. Tevens hebben wij wat referenties nagevraagd (overigens is Jimmy daarvan op de hoogte). Zodoende zijn wij er van overtuigd dat hij voor ons de juiste man op de juiste plek is om samen met de club, de staf en de spelersgroep de opwaartse spiraal weer te vinden. Jimmy Simons zal het lopende seizoen afmaken. Aldus Plug en Rog.

 

Maandagavond na de eerste training spraken we met de 47 jarige Jimmy Simons om wat nader kennis met hem te maken. Hij is gelukkig met z’n Brigitte waar hij mee samenwoont en is de trotse vader van drie dochters. Davey (20), Misty (19) en Jaylee (14). Die meiden komen zeker een keer kijken geeft hij aan. Dit is wel een club waar ze zich op hun gemak zullen voelen. In het verleden heeft Simons gevoetbald bij o.a. Sparta, FC Lisse, Rijnsburgse Boys, ADO’20 en HUIZEN. Als hoofdtrainer is hij zijn loopbaan begonnen bij Kagia en later volgde Argon en sv Hoofdorp. Bij deze laatste club heeft hij vijf jaar aan het roer gestaan. In die jaren werd er drie keer een periode gewonnen en het laatste seizoen werd er promotie naar de 1e klasse afgedwongen. Na vijf jaar bij deze club te hebben gezeten was het tijd om de vleugels uit te gaan slaan.

 

Wat voor soort trainer ben je?

Ik ben een zeer gepassioneerde en gedreven trainer. Ik ben dan ook nadrukkelijk aanwezig (dat is wat wij bij de eerste training ook konden merken). Discipline is wat ik hoog in het vaandel heb, en ik wil mijn spelers echt leren kennen. Als ik de spelers echt ken, kan ik meer uit ze halen en kunnen we individueel en als groep gaan groeien. Daarnaast ben ik ook vrij sociaal en toegankelijk.

Je maakt een mooie stap van 2e klasse naar de Hoofdklasse. Voor een voetballer is dat een flinke stap qua niveau. Hoe is dat voor een trainer?

Voor een trainer is dat geen grote stap, als je maar gelooft in jezelf. Er lopen kwalitatief betere spelers bij FC Rijnvogels, dus zal er in mijn trainingsvormen meer diepte moeten zitten. Ik hoef niet met een simpele oefening aan te komen, want dat kennen deze spelers wel.

Wat weet je al van de spelers en hoe ga je wedstrijden over de streep trekken met deze groep?

Ik weet best al een hoop van de spelers. Ik heb me ingelezen, en afgelopen zaterdag was ik bij Smitshoek aanwezig. Ik weet waar de ploeg goed in is, en waar ik verbeteringen aan wil brengen. Zelf praat ik niet over winnen of verliezen. Binnen de groep gaan we een proces aan en dat moeten we op zaterdag op de mat wegzetten. Als we daar in groeien gaan we ook vanzelf punten pakken is mijn mening.

Hein van Heek werd hier vanwege de resultaten op non actief gezet. Een trainer die geweldig heeft gepresteerd bij FC Rijnvogels en ook zeer geliefd was bij een groot gedeelte van de supporters. Hoe ga je die doen vergeten?

Niet! Hein heeft ervoor gezorgd dat club staat waar hij nu staat. Dat moet men niet vergeten. Ik ben Jimmy en werk op mijn manier.

Ga je door met de huidige staf, of komen ook daar wijzigingen in?

Ik ga met de staf werken die er nu zit. Huig heeft het fantastisch gedaan. Uit de laatste twee wedstrijden heeft hij 4 punten binnen gehaald. Ik zag zaterdag de reactie van de spelers na de 1-3 richting Huig. Fantastisch!

Wat is de doelstelling voor de rest van het seizoen? Wat wil jezelf en wat wordt er van je verwacht door TC/Bestuur?

Uiteraard wil men vanuit bestuur/TC lijfsbehoud zien. En daar ga ik zelf ook voor. Verder wil ik een herkenbare en aanvallende ploeg zien. Ik heb een speelstijl in gedachten, maar dat is ook weer afhankelijk van de spelers die er zijn. Ik wil dat we een lastige ploeg gaan worden voor iedere tegenstander.

De familiedagen zijn zeer belangrijk bij FC Rijnvogels. Kan de organisatie rekenen op trainer Jimmy Simons? Of zien we je in de toekomst een voetbaltraining geven aan de jeugd of G-voetbal?

Absoluut, en ik niet alleen. Ook mijn spelers zullen zich daarvoor in moeten zetten. Ik vind dat je als speler nederig moet zijn en wat terugdoen voor de club.

Wat wil jezelf nog kwijt?

Ik hoop dat iedereen van FC Rijnvogels die dit leest ons een warm hart toedraagt. Dat hebben we absoluut nodig. Steun in goede en slechte tijden. En geloof me, dat gaan we terugbetalen.

29/11/2017

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media