HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Interview met Jimmy Simons

We kijken met Trainer Jimmy Simons terug op de eerste seizoenshelft en blikken vooruit op de tweede helft.

Jimmy, gefeliciteerd met je contractverlenging. Ben je blij verrast, of ging je er vanuit?

Allereerst dank jullie wel.  Ik ben zeer verheugd met de verlenging, uiteindelijk ging het soepel. Beide partijen hebben de zelfde insteek en dat is succesvol willen zijn.  Dat doe je door de groep te behouden en indien nodig daar waar nodig door te selecteren.

Hoe kijk je terug op de eerste seizoenshelft, staat Rijnvogels waar het moet staan?

Wat ging er goed en wat ging er minder? pfff….laat ik het kort houden. Trainer zijn van een selectie betekent dat je het vermogen en geduld moet hebben om elke keer te kunnen aanpassen. Met name speelwijze, blessures, gemoedsrust en randzaken.  Nou, daar hebben we er plenty van gehad. Twee rode kaarten, paar mindere wedstrijden, positieve serie, goed gespeelde wedstrijden maar niet over de streep kunnen trekken. Ook als trainer heb ik in  de spiegel moeten kijken en trainingsmethodieken aangepast, spelers soms meer of minder verantwoording moeten geven. De ploeg bulkt van energie, voetballend vermogen en enthousiasme, maar onze restverdediging moet daardoor wel snel door ontwikkelen, anders krijg je wel de bloemen maar niet de Punten. Ter afsluiting. De groep is aan elkaar gewend en beheerst steeds beter ons prestatie cultuur, maar wel met een drankje na de wedstrijd. Wij zetten na de winterstop in op nog stabieler worden en vaker de nul kunnen houden, want doelpunten scoren, doen wij altijd.

Je kampt met veel schorsingen en blessure gevallen. Hoe lastig is dat?

Tja….antwoord op die vraag rust in mijn persoonlijkheid. Ik ben niet iemand die bij de pakken neerzit. “Het stopt nooit “.  Dus als ik zou treuren om b.v. een Arie de Vreugd die wegens blessure  twee weken niet speelt, doe ik een andere speler tekort. Ik weet dat mijn spelers in goede handen zijn bij Dirk Koopman en PMC Fysio, waardoor ik mij volledig kan storten op de vervangende speler. Team belang boven het individu..

Hoe is de sfeer in de groep en ben jezelf een sfeermaker?

De sfeer is goed te noemen. Ik vind dat ze nog wel gekker mogen zijn hoor…zelf ben ik geen sfeermaker, maar wel altijd in voor gekkigheid.

Is het lastig om de nummer 12 t/m 21 tevreden te houden?

Het is altijd vervelend om spelers te passeren. Het mooie is echter dat ze elke training weer de kans krijgen om zich te bewijzen. Ook daar zit een ontwikkeling in tussen staf en spelers. De ene speler is de andere niet, maar door communicatie hoop je veel duidelijk te maken. Elke speler in de selectie heeft minuten gemaakt. Diederick Hoogerwaard deed dat tegen Alphense Boys als laatste speler.

Na de winter gaan oogsten. Er wordt door sommige mensen sceptisch gereageerd op deze uitspraak. Wat vind je daarvan?

Het woord sceptisch draagt een negatieve lading mee,  ik denk dat men wilt zeggen “laat het eerst maar zien” want het was wisselvallig tot nog toe. Daar ben ik het helemaal mee eens. De spelersgroep en staf weet exact wat beter moet en wat wèl goed gaat. Wij trainen er hard voor met een positieve en nuchtere blik. Wij staan nu op een 8e plek, positief doelsaldo, meer gewonnen dan verloren, op overbrugbare afstand van nr. 5 (2punten),  nr. 3 (5punten) en nr 2. (8punten). Het seizoen kent veel nieuwe spelers, nieuwe tegenstanders met verschillende speelwijzes, i​edereen moest ontzettend wennen, maar we worden stabieler en stabiliteit brengt punten!

Wat verwacht je van de tweede seizoenshelft? Top 5, periode of anders? 

Top 5, absoluut…

Met wie en hoe ga je de Kerstdagen doorbrengen?

Met mams, dochters en mijn vriendin….lekker veel eten,  Playstation 4 spelen en alvast beetje voorbereiden op de periode na de winterstop. 

Wil je nog ergens mee afsluiten? Jaaa..ik wil graag mijn waardering uitspreken naar alle ballen- jongens en meisjes die op zaterdag de “kou” trotseren en ons 100% steunen. Dank jullie wel! Jullie krijgen met recht de titel “Kooltuinstrijders”  opgespeld. Daarnaast mijn vrienden van het G- team, jullie hebben een geweldige reeks achter de rug,  drie overwinningen, sjapoo.  En tot slot wil ik alle leden en supporters geweldige feestdagen en een gezond en  vooral succesvol 2019 toewensen.

24/12/2018

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media