HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

INTERVIEW | Huig Hoek blij in nieuwe functie

Nieuwe rol binnen de club voor Huig Hoek

 

Hij kwam op 24-jarige leeftijd vanaf Nieuw Zuid naar de Kooltuin. Huig Hoek, destijds in een interview met het Leidsch Dagblad als ‘mister KRV’ betiteld. De man die zijn jeugd bij Quick Boys begon, enkele keren in mocht vallen in de hoofdmacht werd door de toenmalige KRV trainer Henk Krauwel vanuit een vriendenteam naar de Kooltuin ‘getransfereerd’.

 

Inmiddels heeft Huig de leeftijd van vijftig lentes bereikt. Hij speelde 11 seizoenen in het blauw-witte vlaggenschip, heeft vijf kampioenschappen mogen vieren maar moest ook twee keer diep slikken toen het eerste van KRV degradeerde. De carrière van Huig als KRV’er eindige met een kampioenschap in en tegen Montfoort. Frappant is echter dat hij voor dit belangrijke duel was geschorst en langs de lijn moest toezien. Het was de laatste wedstrijd in mei 2004 voordat KRV ophield te bestaan en een fusie aanging met buurman MVKV. Vanwege het kampioenschap mocht de nieuwe club FC Rijnvogels als 1e klasser aan het nieuwe seizoen beginnen. Daarin heeft Huig nog slechts één seizoen gebald voordat hij aan een nieuwe uitdaging begon.

 

Nieuwe rol

 

Huig werd als assistent de rechterhand van diverse trainers zoals Hein van Heek en het laatste jaar van Jimmy Simons. Met zijn ervaring en kennis van het spelletje was hij een bruikbare kracht voor de oefenmeesters. Een paar maanden geleden ging hij een nieuwe uitdaging aan binnen de club. In de Technische Commissie zag Huig het wel zitten. ‘Misschien was dit voor mij wel het juiste moment. Gesprekken voeren met spelers en trainers. Een nieuw team helpen creëren dat vind ik heerlijk. Als je met nieuwe spelers aangeeft bij welke club zij komen en zij merken dat het allemaal klopt wat ik heb gezegd, geeft mij dat een goed gevoel. Ik wil het familiegevoel bij hen overbrengen. Met Thomas Duivenvoorden onze nieuwe trainer heb ik een heel goed contact en wij delen de visie die gericht is op de toekomst. Dit jaar zien wij als een opbouwjaar om stap voor stap verder te komen. Er zijn nu zelfs al opties voor volgend jaar’ licht Huig toe hoe hij zich prettig voelt in zijn nieuwe belangrijke rol binnen de club. ‘Het is een functie die bij mij past’.

 

Clubman

 

Ooit was Quick Boys zijn club. Na bijna 26 jaar –eerst KRV, nu FC Rijnvogels – kan hij zich nauwelijks meer een andere club voorstellen. Hij is een kind van de Kooltuin geworden en heeft het familiegevoel in zich en draagt dat ook uit. Ook de crisis binnen de vereniging heeft hem als clubman veel pijn gedaan maar hij is ontzettend blij dat er weer een nieuwe weg is ingeslagen. Oog voor de toekomst voor de club en in zijn functie oog voor het vlaggenschip om een mooie toekomst tegemoet te varen.

27/09/2020

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media