HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Gezellige Haringparty

HOLLANDSE NIEUWE VOOR OUDE MAATJES

Sponsors van v.v. Katwijk en FC Rijnvogels bijeen

Haringparty. De eerste Hollandse nieuwe is voor velen in den lande een aardige aanleiding om een feestje te organiseren. Honderdduizenden zilte zoute jongens vinden dan zonder weerstand de weg naar de smaakpapillen van de liefhebbers. Elk jaar opnieuw zijn statements te horen zoals ‘Wat smaken ze weer prima’ of  ‘ze zijn weer super dit jaar’. Kenners blijkbaar.

Door Piet van Kampen

De voetbalverenigingen Katwijk en de FC Rijnvogels hebben sinds enkele jaren een samenwerkingsverband op voetbalgebied. Kennis en ervaringen worden uitgewisseld en versterken elkaar. Uit deze ‘voetbalverloving’ is binnen de sponsors van beide verenigingen en de twee visbedrijven vorig jaar het idee ontsproten om ook een gezamenlijke haringparty te organiseren. Samen met Parlevliet & Van der Plas, Ouwehand Visverwerking en de besturen van de beide sponsorclubs werd dit jaar dit reuze gezellige onderonsje gevierd. Vorig jaar was de première op de Kooltuin, dit keer waren de mensen van v.v. Katwijk de uitstekende gastheer.

Veiling

Dat de Hollandse nieuwe er gretig in ging behoeft geen nader betoog. Dat de vis moet zwemmen is ook al een oude wijsheid die bepaald geen geweld werd aan gedaan. Na elke haring begeleid door een goudgele rakker steeg de stemming die uiterst gemoedelijk was. Oude maatjes onder elkaar. Dergelijke bijeenkomsten verstevigen de onderlinge band tussen de beide clubs die toch al prettig was. Dan breekt op een zeker moment de tijd aan om het vaatje haring te gaan veilen. Met elke geboden honderd euro liep de teller op tot het fraaie bedrag van € 12.700,-. Cor Jansen Partycatering en Noort Interieur waren de uiteindelijk de laatste bieders. De opbrengst komt ten goede aan de beide clubs.

18/06/2017

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media