HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Gemeente Katwijk en voetbalverenigingen volgen advies RIVM

 


Wethouder Krijn van der Spijk en bestuursleden van de voetbalverenigingen uit de gemeente zijn nogmaals bij elkaar gekomen naar aanleiding van recente berichtgeving in diverse media over de mogelijk schadelijke stoffen in het rubbergranulaat gebruikt op de kunstgrasvelden.

De wethouder en de voorzitters van de voetbalverenigingen begrijpen de bezorgdheid van voetballers en ouders naar aanleiding van deze recente berichtgeving over de mogelijke gezondheidsrisico’s van rubbergranulaat. De gemeente en de voetbalverenigingen blijven intussen de adviezen van het RIVM en de GGD volgen. Wethouder Van der Spijk: “We hopen dat het RIVM snel met hun resultaten komt. Deze worden half december verwacht en zijn voor de gemeente en de verenigingen leidend. Uiteraard kunnen de clubs hun eigen afwegingen maken en ook de ouders kunnen dat.”

De gemeente ondersteunt de voetbalclubs in hun communicatie over het rubbergranulaat. Hierbij worden de richtlijnen van het RIVM gevolgd. Op de site van het RIVM is een pagina ingericht met veelgestelde vragen (link).

Onderzoek RIVM

De gemeente heeft zich aangemeld bij het RIVM met het verzoek om één of meerdere kunstgrasvelden in de gemeente Katwijk bij het aankomende onderzoek te betrekken. In het onderzoek van het RIVM is een veld van Rijnsburgse Boys onderzocht. Dat veld is vergelijkbaar met een groot gedeelte van de kunstgrasvelden in Katwijk.

Advies RIVM

Het RIVM beveelt aan om kinderen alleen te laten sporten op rubbergranulaat en niet op andere wijze er mee te laten spelen. Het RIVM geeft verder het advies om kinderen na het sporten – zoals gewoonlijk – te laten douchen en schone kleren aan te trekken.

Krijn van der Spijk, wethouder Sport

Gerard Mostert, wethouder Volksgezondheid

FC Rijnvogels P. Plug

K.v.v. Quick BoysH.J. van Maanen

Rijnsburgse BoysA. Hendriksen

Valken ’68J. Janssen

VV KatwijkM. Vergouwen

30/11/2016

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media