HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

FC Rijnvogels en Katwijk gaan intensieve samenwerking aan

VV Katwijk en FC Rijnvogels gaan een intensieve samenwerking aan. Dat hebben de voorzitters, Mart Vergouwen (VV Katwijk) en Peter Plug (FC Rijnvogels) bekendgemaakt. De twee Katwijkse clubs gaan op bestuurlijk en spelerstechnisch vlak de handen inéén slaan. Ze denken elkaar daardoor te versterken en een betere positie te krijgen naar buiten toe. De samenwerking gaat per direct in.

De voorzitters zien er tevreden uit. Plaats van handeling is de Krom, de thuishaven van Katwijk. Peter de Koning (FC Rijnvogels) en Cees Bruinink (VV Katwijk) zijn namens de spelerstechnische kant aanwezig. Bart van der Vijver, penningmeester van FC Rijnvogels, schuift ook met een goed gevoel aan. Na maandenlange voorbereidingen is het hoge woord eruit. Binnen de gelederen zijn de juiste mensen op de hoogte gesteld. En inmiddels weten de tweede- en derdedivisionist duidelijk te vertellen wat het voor de buitenwacht in gaat houden. De clubs willen elkaar wijzer maken op bestuurlijke vraagstukken, sterker staan ten opzichte van de gemeente en/of KNVB, op voetbalniveau groeien en kosten besparen.

Klik
Katwijk-voorzitter Vergouwen soms zonder problemen een paar simpele voorbeelden op. ,,Een aantal zaken is makkelijk in te koppen als je het samen doet. Koop je bijvoorbeeld een bepaalde hoeveelheid ballen, dan kun je dat beter in een nog grotere partij doen. Hoe meer je aanschaft, hoe meer korting je krijgt. Maar we gaan elkaar natuurlijk ook helpen met beleidsmatige zaken. De energiekosten, subsidies, noem maar op.”
Beide verenigingen gaan direct aan de slag en willen gedurende het seizoen de samenwerking echt handen en voeten geven. Plug, voorzitter van FC Rijnvogels, was de initiator van de samenwerking en benaderde Katwijk-preses Vergouwen nadat de beide ploegen elkaar regelmatig tegen waren gekomen in wedstrijdverband. ,,Als Peter iets voorstelt, dan weet je dat er over nagedacht is”, lacht Vergouwen. ,,We hebben veel tegen elkaar gespeeld de afgelopen jaren”, vertelt Plug op zijn beurt. ,,In de Hoofdklasse, in de beker. En we merkten een klik op bestuurlijk vlak. Sowieso zijn de contacten van oudsher al goed.”

Pokeren
,,We hebben de kaarten op tafel gelegd”, vervolgt Plug. ,,Als je met elkaar aan tafel gaat zitten alsof je zit te pokeren en je houdt je handen stijf tegen je borst, dan werkt het niet.” Toch willen beide heren één ding duidelijk maken. ,,We gaan niet fuseren!”, spreekt Vergouwen duidelijk uit. ,,Nee, we hebben ieder onze eigen identiteit, onze eigen historie. Samenwerken is goed, maar we blijven elkaars concurrenten.”
Waar de voorzitters beogen elkaar sterker maken op bestuurlijk vlak denken ook Bruinink en De Koning elkaar op spelerstechnisch vlak te kunnen helpen. Ze willen in de toekomst spelers gaan uitwisselen en een jeugdbolwerk worden in de regio.

Zaterdag volgt een uitgebreidere reactie van Cees Bruinink op het spelerstechnisch gebied.

26/08/2016

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media