HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

EVENEMENTEN | Eerste etappe Tour de Kooltuin een groot succes!

De afgelopen dagen werden de weerstations meer dan ooit geraadpleegd met de hoop dat Moeder Natuur iets meer medelijden had met de organisatie dan dat de weersvoorspellingen lieten zien. De hoop werd werkelijkheid en het bleek de opmaat voor een geweldige middag.

De Tour De Kooltuin trok maar liefst 120 deelnemers die getrakteerd werden op een mooie fietsroute waarbij de inwendige mens ook niet vergeten werd. De start was uiteraard op De Kooltuin waar alle renners een mooie FC Rijnvogels rugzak cadeau kregen en deze konden vullen met een hapje en een drankje voor onderweg. Daarna werd er koers gezet richting Wassenaarse slag om vervolgens door het duingebied de boulevard van Katwijk aan te doen.

De eerste stop was bij Strandhuys Katwijk. Even uitpuffen van de eerste hobbelige kilometers en van de oostenwind. Een heerlijk bakje koffie, thee of chocomel was precies wat de deelnemers nodig hadden, samen met een brownie of een lekker stukje boterkoek.

De rijwielen werden daarna weer beklommen om de weg te vervolgen naar de volgende stop. Eerst over de ‘wurft’ in Katwijk aan Zee om wederom door de duinen richting het nabijgelegen Noordwijk te rijden. Via de boulevard, langs Huis ter Duin en door ’s Heeren Loo om uiteindelijk de Keyserswey te bereiken waar Bakkerij Den Dulk een volgende traktatie klaar had staan met heerlijk zoet banket met onder andere gevulde koeken.

Nadat de energie weer aangevuld was kwam deel 3 van de route aan de beurt en ging de Rijnvogels stoet, gestart in meerdere tijdsvakken, door Rijnsburg richting de Sandtlaan. Daar werd gebruik gemaakt van de gastvrijheid van de familie Mulder waar iedereen met feestelijke muziek werd binnen gehaald. Vanuit de ijskraam van Pistacchio werden alle deelnemers getrakteerd op twee bolletjes ijs naar keuze. Precies wat de fietsers nodig hadden om het laatste stukje van de route te voltooien.

Het laatste stukje terug naar De Kooltuin ging dan ook van een leien dakje waar iedereen die de rit had voltooid feestelijk werd binnen gehaald. Een frisje, wijntje of een heerlijk koud biertje ging dan ook als zoete koek over de toonbank. Voor de laatste traktatie kon iedereen kiezen tussen een overheerlijk broodje hete kip van chef-kok Albert van den Berg of een bakje kibbeling uit onze eigen viskraam door Siem Guyt. Met ruim 25 kilometer in de benen is het logisch dat ook hier uiteraard geen kruimel van overbleef.

Met veel blije gezichten onderweg en veel complimenten na afloop mag de eerste etappe van De Tour de Kooltuin tot een groot succes gebombardeerd worden. Het was gezellig en de Rijnvogels familie was weer samen, dat is wat we het afgelopen jaar veel hebben moeten missen. Op naar de volgende!

Evenementencommissie FC Rijnvogels

 

25/05/2021

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media