HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

BENOEMING | Erelid als beloning

Nico van Maren tot erelid benoemd

Vrijdag 25 maart zal voor Nico (75) een dag met een gouden randje worden. Die middag was er op sportpark De Kooltuin een extra bijeenkomst georganiseerd waarvan hij geen enkel vermoeden had. Met een smoesje van ‘we gaan even een biertje doen op de Boulevard’ lokte Kees van Kampen hem het huis uit.

Door Piet van Kampen

Het is bij velen bekend dat het met de gezondheid van Nico al een aantal jaren heel slecht is gesteld. Daarom was het nog maar de vraag of hij fit genoeg was om op de uitnodiging in te gaan. Het moment bleek gunstig en via de Boulevard (‘waarom rijden we nu door?’) naar de Kooltuin. ‘Ach ik dacht van ik zie het wel’ bekent hij achteraf. Wat zag hij? Een erewacht met fakkels en tientallen bekenden op het terras. Moeilijk lopend benaderde hij hen. Uiteraard ook eigen vrouw, kinderen, kleinkinderen en broer en zus.  ‘Dat was wel even slikken maar zo’n geweldige verrassing. Dat had ik nooit verwacht’. Een brok in de keel was merkbaar en terecht.

Erelid
Voorzitter Marcel van Duijn stak hem de loftrompet voor zijn inzet voor de club waarna Nico tot erelid werd benoemd en de oorkonde ontving. Kees van Kampen, een vriend, somde enkele details op over de man die op zijn 16e in het eerste van –toen nog- KRV debuteerde. In de loop der jaren heeft hij naast het voetballen ook meer voor de club betekend. Nico werd lid van de PR commissie. Zeker na zijn pensioen is er veel schilderwerk van zijn hand gekomen en velerlei andere klussen en klusjes klaarde hij. Het is altijd zijn cluppie geweest. Er volgde nog een verrassing. Dirk Jan van den Oever en Jesse Driebergen overhandigden hem een ingelijst shirt met de handtekeningen van de selectiespelers erop. Ook weer zo’n momentje.

Een van de vele die hem op deze onvergetelijke middag overkwamen. ‘Dit is zo mooi, dit nemen ze niet meer van mij af’ klonk hij vermoeid maar uitermate blij. Van Maren heeft het verdiend.

27/03/2022

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media