HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Er is meer dan voetbal alleen…..

Er is meer dan voetbal alleen…..

Door onze enthousiaste PR-commissie is mij gevraagd om een “stichtelijk woord” te schrijven zo aan het eind van het jaar en vlak voor de Kerstdagen. Ik heb gevraagd wanneer de deadline was omdat ik zo gewend ben mijn tekstbijdragen zo vlak voor het verstrijken van de eindtijd pas in te leveren. Je hoort dan wel eens dat dan de beste stukjes geschreven worden. Voor mij geldt dan dat ik het nog even voor me uit kan schuiven en natuurlijk de laatste wedstrijd van Heren-1 nog mee kan pakken in mijn tekstbijdrage. Je hoopt dan altijd dat er gewonnen wordt. Want voetbal is nu eenmaal emotie. En de waan van de dag regeert. Helaas hebben wij onze laatste wedstrijd van 2016, tegen VVOG uit, verloren. De vijfde nederlaag op rij. Jullie begrijpen dus, het was lastig om me ertoe te zetten een mooie bijdrage te schrijven.

Daarom ga ik gewoon nog even terug naar de nieuwjaarsreceptie helemaal aan het begin van 2016. Het is bij de Rijnvogels een goed gebruik dat de voorzitter een kort woord spreekt op de nieuwjaarsreceptie. Ik heb toen gezegd dat ik een droom had. Die droom was dat FC Rijnvogels in de 3e divisie zou gaan spelen. De meeste dromen zijn bedrog, daar kun je zelfs hits mee scoren. Echter op 28 mei 2016 kwam er een droom uit. Ten koste van ACV promoveerden wij naar de 3e divisie. En wel op een sensationele jongensboekachtige manier. Niemand gaf een kwartje meer voor de kansen van FC Rijnvogels. Maar vlak voor tijd, binnen 10 minuten draaide de hele wereld op zijn kop en wonnen we uiteindelijk met 3-1. Uitzinnige blijdschap bij iedereen, vreugdetranen bij veel mensen. En ik… ja ik heb er ook intens van genoten. De felicitaties van iedereen, de blije gezichten van alle Rijnvogelmensen, de foto’s, de filmpjes etc. Wel een beetje ingetogen, zo zit ik nu eenmaal in elkaar. Want….. er is meer dan voetbal alleen.

Nu een halfjaar later staan we op een P/D-plek in de winterstop. Vanaf het begin heb ik gezegd dat als we ons direct veilig spelen dan hebben we het uitstekend gedaan. En dat zit er zeer zeker nog steeds in. Want na een zeer matige start hebben we echt een uitstekende periode gekend. Wij hebben laten zien dat we echt van iedereen kunnen winnen. De laatste vijf wedstrijden zijn echter helaas verloren. We hebben kunnen zien dat we dus ook van iedereen kunnen verliezen. Ik heb er echter alle vertrouwen in dat als bij de spelers alle neusjes dezelfde kant op staan, iedereen voor elkaar wil werken en de “teamgeest” die altijd zo kenmerkend is voor FC Rijnvogels in de 2e helft van het seizoen weer zichtbaar is dat we aan het eind van het seizoen ons “gewoon” direct veilig spelen. Het zou wel een prestatie van formaat zijn van en voor onze hele club. Trouwens ook heel belangrijk voor onze club.

Is de voorzitter dan zo in mineur als de prestaties misschien wat tegen vallen en er zo links en rechts de neuzen in de club soms ook niet helemaal dezelfde kant op staan. Nee, zeer zeker niet. Want ook in de breedte van de club moeten alle neusjes dezelfde kant op blijven staan. Alleen iedereen moet af en toe er even door elkaar op gewezen worden dat het net zo werkt als op die historische 28e mei 2016. Als iedereen in de gehele club met elkaar samenwerkt en de teamgeest er is in de gehele club…. Dan is FC Rijnvogels meer dan een 3e divisiewaardige club en dan zijn we op ons best als FC Rijnvogels. De gezelligheid en de gemoedelijkheid blijft dan ook zoals het altijd geweest is. Dat moet door iedereen beseft worden en daar moet door iedereen hard aan gewerkt worden.

Ik ben de afgelopen periode in mijn leven door bepaalde gebeurtenissen om mij heen er duidelijk op gewezen dat voetbal slechts de belangrijkste bijzaak in het leven is. Geniet van je gezondheid, je gezin, je werk en alle andere goede dingen in het leven. Want er is meer dan voetbal alleen……. Daarom is het ook goed voor iedereen om even te genieten van de rust in de (te) korte winterstop. En gewoon even kort afstand te nemen en te beseffen dat er ook andere zaken in het leven zijn. Dan kan iedereen met frisse moed er weer tegenaan in januari.

Tenslotte wens ik, namens het bestuur, alle mensen die nauw betrokken zijn bij onze club een prettige kerstdagen toe en een goede jaarwisseling. Met name veel geluk en vooral gezondheid in het nieuwe jaar 2017. Want…… ER IS MEER DAN VOETBAL ALLEEN!!

Met sportieve groet,

Peter Plug

 

21/12/2016

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media