HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

VROUWEN 1 | Winst in de topper tegen DTS Ede

Driemaal scheepsrecht voor Rijnvogels 

Na vorig jaar een puntje te hebben afgesnoept van de uitgetreden landskampioen wist Rijnvogels ditmaal DTS Ede aan de zegekar te binden. Tweemaal dit seizoen wist DTS Ede aan het langste eind te trekken. Dit was in de heenwedstrijd en voor de KNVB Beker. Na een matige eerste helft waarin DTS Ede het betere van het spel had wisten de Katwijkers na de thee zich te herpakken en via een demarrage van Kim Zethof met het kleinst mogelijke verschil de drie punten naar zich toe te trekken. Door de winst en met nog twee wedstrijden voor de boeg doet Rijnvogels nog volop mee om de strijd voor de vierde plaats en dat zou een top prestatie zijn.

Waar het thuispubliek gewend is dat de ploeg van Samira El Abdallaoui op de eigen Kooltuin als een komeet uit de startblokken schiet lagen de feiten ditmaal anders. Rijnvogels stond positioneel niet goed bij het druk zetten en dan loop je er achteraan tegen een topploeg op het hoogste amateurniveau van Nederland met een surplus aan kwaliteiten aan de bal. In de kansenverhouding was dit nog niet zo terug te zien maar de bezoekers hadden het voor de thee beter naar hun zin dan de thuisploeg. Na een minuut of twintig de eerste kans voor DTS Ede na een goede loop actie in de diepte. Keeper Kelly Steen werd gepasseerd met een lobje maar rots in de branding Anique van der Klaauw wist het brandje nog te blussen door de bal van de lijn weg te koppen. Even later was de goalie de baas oog in oog met een Edense aanvaller maar door lang op de been te blijven werd het gevaar verijdeld. Aan de andere kant was het Rijnvogels dat via een corner van Ramona van der Harst de bal op de kruising liet ploffen. Kim Zethof snelde richting de goal na een prachtige bal van Romy Scherpenzeel maar haar vlucht werd kantje boord afgevlagd en na het passeren van de doelvrouw werd de bal ook nog van de lijn gehaald. Even later weer een uitval waar de rappe buitenspeler ditmaal goed werd verdedigd en de lont uit het kruitvat werd gehaald.

Het was voor rust DTS wat het meest aan aanvallen kon denken maar echt gevaarlijk werd het op tweemaal na niet, ondanks het vele balbezit en corners. In het tweede bedrijf was goed te zien dat de thuisploeg het één en ander had gerepareerd en veel meer grip op de tegenstander kreeg. Zes minuten na rust was het al raak. Zoyla Barendse zocht voorin Daphne Troost die met een mooie voetbeweging Kim Zethof naar de goal kon laten snellen. Waar normaliter een geplaatst schot volgt vuurde de rechtsbuiten ditmaal een kanonskogel af die de doelvrouw van DTS alleen maar langs heeft horen suizen. Geweldig afgemaakt en Rijnvogels op voorsprong tegen de nummer twee van de Topklasse. De Katwijkers wilden doordrukken en Tirza Kromhout had de uitgelezen mogelijkheid om de wedstrijd te beslissen maar haar inzet ging via een teentje van de keeper naast. Even later torende Anique van der Klaauw boven alles en iedereen uit maar haar inzet ging net aan de verkeerde kant van de paal naast. DTS richtte zich in de laatste twintig minuten van de wedstrijd op en begon weer meer op de deur te bonzen. De slag op het middenveld was een harde en aanvoerder Ramona van der Harst ging voorop in de strijd zoals een aanvoerder het betaamd. Het werd knokken tot de laatste minuut en bij hoge ballen heerste Kelly Steen in de lucht. Het collectief trok zichzelf er doorheen en kon na negentig minuten en een beetje de handjes in de lucht steken. Een knappe overwinning en het tekent de groei die Rijnvogels doormaakt de laatste jaren. Het kan het de top van Nederland zeer lastig maken en nu soms ook oogsten.

Rijnvogels groeit en zit nog lang niet aan haar plafond. Ook deze winstpartij is weer een overwinning en een stap vooruit in de ontwikkeling van het team en de club. Men vergeet weleens dat Rijnvogels nog steeds een relatieve nieuwkomer is op het hoogste amateurniveau van Nederland en het een seizoen is van ‘eerste keren’. Voor de eerste keer keer winnen van een topploeg als FC Eindhoven, voor de eerste keer winnen van uittredend landskampioen DTS, het net niet kunnen doordrukken tegen huidig landskampioen Saestum. Deze groep doet het en dat is mooi. De hoge pieken worden dit seizoen nog te vaak afgewisseld met dalen en dat zal er na de zomer uit moeten om de top 3 aan te kunnen vallen. Maar dat het er in zit staat als een paal boven water, Rijnvogels kan iedere ploeg pijn doen met haar eigen handtekening onder een wedstrijd zetten. Daar zijn we erg trots op in Katwijk aan den Rijn.

22/05/2022


Alle wedstrijdverslagen van Vrouwen 1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media