Vrouwen 1 houdt zich goed staande tegen topklasser

Met nog zeven dagen tot de hervatting van de hoofdklasse maakte Rijnvogels een goede beurt tegen topklasser SSS. De formatie uit Klaaswaal had haar tenten in de buurt opgeslagen voor een trainingskamp en vond in Rijnvogels een gretige oefenpartner. Een fysiek sterke ploeg met enkele technisch uitstekend onderlegde spelers kwamen de Kooltuin bewoners tegen. Beide ploegen deden niet veel voor elkaar onder en regen de kansen aan één en misschien had een 5-5 gelijkspel wel meer tot de verbeelding gesproken. De blauwen gingen er uiteindelijk met een 1-2 winst vandoor. Ook Rijnvogels hield een positief gevoel over aan de wedstrijd, de ploeg van Wim Bouckaert staat er weer een stukje beter voor dan bij de laatste wedstrijd voor de winterstop.

Het ging direct vanaf de aftrap los op De Kooltuin en binnen enkele minuten kon Rijnvogels er gevaarlijk uitkomen. Ook aan de andere kant liet SSS zich gelden en had na de openingstreffer, randje buitenspel, er nog wel een paar bij kunnen prikken. Het bleef bij eentje door goed keeperswerk en een klein engeltje op de lat. Nadat SSS de score had geopend, was het Jannette van Belen die door goed doorzetten een diepe bal van Jaclyn Leiwakabessy tot doelpunt kon promoveren. Goal nummer vijf in de laatste zes wedstrijden voor de aanvalsleider, die een gretige indruk maakte. Ook Louise Sloos was via een corner variant dichtbij de voorsprong, maar haar harde schuiver ging rakelings langs de tweede paal.

De tweede helft moest Rijnvogels de bal langer in de ploeg houden. Er wordt fantastisch druk gezet op de helft van de tegenstander, maar als je de bal daarna te snel verliest is al het werk voor niets geweest. Dat moest beter en ging in het eerste stuk na rust uitstekend. Rijnvogels had in flinke delen van de tweede helft het overwicht en ging op zoek naar de voorsprong. Het was dan ook vervelend en frustrerend dat de bal na een voorzet tergend langzaam binnen stuiterde. Kop omhoog en weer verder. Bente Boogaard zocht na een voorzet de lange hoek, maar wederom was het net aan de verkeerde kant van de paal. Ook Jannette van Belen werd gelanceerd en had een geweldige poeier in huis, maar SSS liet zien over een geweldig acterende keeper te beschikken. Met een prachtige parade hield ze haar ploeg op de been. Loraine Kuijt werd na een goede loopactie op haar wenken bediend en had vrije doorgang, maar weer was het die dekselse doelvrouw die een antwoord had op de inzet. Aan de andere kant moest Rijnvogels oppassen voor de counters waar één van de aanvallers van SSS echt op de brommer was. Anique van der Klaauw en Anna Parlevliet zorgde voor het nodige correctie- en sloopwerk, maar moesten wel alle zeilen bij zetten om in het kielzog van de rappe aanvaller te blijven. Een mooi gevecht om te zien. Anna Parlevliet liet zich ook in aanvallend opzicht gelden en stoomde in razend tempo op aan de rechterkant. Een uitstekende voorzet was het gevolg, Jannette van Belen kwam tot grote hoogte maar kon de kruin net niet tegen de bal planten. Bente Boogaard liet zien dat de zweetdruppeltjes op de vrije trappen nut hebben en komt steeds dichterbij succes. Ditmaal was de keeper die de bal overtikte en even later viel een voorzet van de aanvallende middenvelder op de lat.

Een heerlijk open duel waar de toeschouwers net als tegen ADO Den Haag konden genieten van een strijdend Rijnvogels met steeds meer lef en overtuiging in het positiespel. Helaas niet gewonnen in de voorbereiding, maar wel onder hoge weerstand uitstekende wedstrijden gespeeld waar vaak meer in zat. Zaterdag komt Reiger Boys naar De Kooltuin en dat zijn altijd prachtige duels. De laatste drie ontmoetingen werden door Rijnvogels in de slotminuten van de wedstrijd gewonnen en dat leverde telkens een grote ontlading op. Het is aanstaande zaterdag dus gelijk big business op De Kooltuin, ook gezien het programma van de concurrentie. Het is het linker- tegen het rechter rijtje. Winnen betekent verschrikkelijk goede zaken doen.