HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Vrouwen 1 gretig naar eerste oefenwinst

Het was voor de meiden de eerste mogelijkheid om een proeve van bekwaamheid af te leggen in het nieuwe seizoen. Voor trainer Wim Bouckaert een eerste observatie van hetgeen het vernieuwde elftal op de mat ging leggen. Er werd geoefend tegen LYRA, dat dit seizoen gaat uitkomen in de 2e klasse B. Het werd een eenzijdige wedstrijd waarbij Rijnvogels uitstraalde dat er helemaal niets te halen viel op De Kooltuin. Dat nadat de kruitdampen verdwenen waren er 4-0 voor de Kooltuinbewoners op het bord stond, was slechts een matige afspiegeling van de onderlinge verhoudingen. 

De meiden waren na vier trainingen weer hongerig naar de bal, de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen mocht gespeeld worden in de nieuwe uittenues. Of dat extra stimulans gaf om van meet af aan direct het gaspedaal diep in te trappen is niet te bewijzen, maar het gebeurde wel. Het was in de tweede minuut al raak. Goede pressing onder aanvoering van Nikki Krayenoord leverde haar de bal op en na goed overzicht bewaren wist Mirjam Gerling bij de tweede paal de eerste van het seizoen op haar naam te schrijven.

Het was lang wachten op de tweede treffer, ondanks dat er genoeg mogelijkheden waren om de score naar een hoger plan te tillen. De bal bleef goed in de ploeg op het relatief kleine tweede veld op De Kooltuin. Geen flipperkast situaties, maar gewoon steeds snel de ruimtes zoeken waar gevoetbald kon worden. Dat was mooi om te zien. In de 47e minuut wist Sandra Owel zus Claudia te bereiken en na keurig meenemen lobte ze de bal accuraat over de uitkomende doelvrouw van de Westlanders. Niet veel later was het wederom kassa. Eigen kweek Emma Heemrood, vorig jaar nog tussen de jongens bij de B-junioren, kende geen plankenkoort en bediende Nikki Krayenoord in de diepte met een mooie steekbal. Nikki wist net als bij de openingstreffer keurig het overzicht te bewaren en was niet zelfzuchtig. Wederom was Claudia Owel het eindstation en dus was het verschil drie. Het slotakkoord was voor Sandra Owel die in de 84e een voorzet van halverwege het veld in één keer in de lange hoek zag verdwijnen. Een mooie goal om deze mooie voetbalmiddag te besluiten.

Rijnvogels heeft heerlijk gevoetbald. Het werd voor de tegenstander, op misschien één grote kans na, al snel duidelijk dat er hier op De Kooltuin helemaal niets te halen viel. Achterin heerste er rust, op het middenveld was er genoeg creativiteit en voorin waren de aanvallers moeilijk te stoppen voor de Lierse dames. Een zeer nuttig oefenduel en als er in de eindfase iets meer scherpte was, de eindstand zo maar in de dubbele cijfers had kunnen lopen. Dinsdag de tweede oefenwedstrijd van het seizoen, wanneer WVC op bezoek komt. De fusieclub heeft vorig seizoen een keurig jaar gedraaid in de zondag 1e klasse en zal dus een geduchte tegenstander zijn. Een mooi affiche om met het team weer een stapje te gaan maken.

Selectie zaterdag 13 augustus
Laura Kuijt, Anna Parlevliet, Anique van der Klaauw (C), Jaclyn Leiwakabessy, Lisan Kranenburg, Sandra Owel, Emma Heemrood, Cobie van Duijn, Maaike van der Berg, Anouschka Wolvers, Louise Sloos, Yara Haasnoot, Nikki Krayenoord, Mirjam Gerling, Claudia Owel en Roos Buckert

Bijzonderheden: Er werd vanmiddag 3×30 minuten gespeeld en doorgewisseld

Statistieken
’02 1-0 Mirjam Gerling
’47 2-0 Claudia Owel
’50 3-0 Claudia Owel
’84 4-0 Sandra Owel

13/08/2016


Alle wedstrijdverslagen van Vrouwen 1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media