HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Vrouwen 1 boekt broodnodige overwinning

Na twee maanden weer een overwinning. Een heerlijk gevoel

Winnen was het enige wat telde op deze voetbalzaterdag. Missie geslaagd. Het hing als een molensteen om de nek bij Rijnvogels, de laatste overwinning werd immers geboekt op zaterdag 14 maart in Assen tegen ACV. Het was bij een gespannen Rijnvogels bij vlagen vrij goed en bij vlagen nog ondermaats, maar de teamspirit was hoog en dat is in deze fase van de competitie het belangrijkste. Zonder in gevaar te komen won de ploeg van Wim Bouckaert eindelijk weer, het zorgde voor een klein beetje opluchting en heel veel blijdschap.

Op een zonovergoten Kooltuin moest het gaat gebeuren vanmiddag. Het werd een derby waarbij Rijnvogels het heft in handen nam en er een fysieke strijd ontspon op het middenveld. RCL met oude bekende Yara Haasnoot, die als aanvalsleider het Rijnvogels lastig moest gaan maken tegen haar oude ploegmaatjes. De thuisploeg drong aan en wilde het zestien meter gebied van RCL belegeren. Het leverde aardig wat corners en vrije trappen op rond het zestien meter gebied. Met iets meer overleg in het spel, had het nog een stuk gevaarlijker kunnen worden. De bezoekers hadden goede bedoelingen, maar waren niet echt bij machte om Rijnvogels echt pijn te doen, maar het ontregelde het spel van de rood-zwarten aardig deze middag.

Individuele klasse moest de ban breken deze middag en daar heeft Rijnvogels een overschot van in de selectie. Ditmaal was het Romy Scherpenzeel die haar ploeg bij de hand nam. Ze etaleerde haar fantastische traptechniek door van een mega afstand de bal richting de kruising tegen de touwen te laten ploffen. Het absolute hoogtepunt van de eerste helft, de bal lag immers nog maar net buiten de middencirkel. Ook nog net voor rust, meer kan je je als Rijnvogels supporter niet wensen.

Na de thee moest Rijnvogels het wat slimmer aanpakken om de wedstrijd te beslissen. Dat leek vlak na rust te lukken. Ramona van der Harst had een neusje voor de tweede ballen en met Bente Boogaard vanaf het middenveld kwam er wat meer overleg in de aanvalsopbouw. Twee mega grote kansen voor de Kooltuinbewoners vlak na rust. Twee rebounds achter elkaar voor Claudia Owel en uitblinker Drita Celaj, maar de goals bleven uit. Romy Scherpenzeel nam een vrije trap snel op Lavinia Poku, die met een geweldige knal de bal op de kruising uiteen deed spatten.

De tijd ging op en de overwinning kwam in het vizier. Rijnvogels bleef ondanks de druk van het moeten winnen goed verdedigen en pakte die broodnodige drie punten. En dat was het enige wat telde. Toen scheidsrechter Clemens de laatste drie fluittonen van de middag produceerde gingen de handjes in de lucht en overheerste de blijdschap. Een dik verdiende overwinning, zonder groots spel maar wel eentje die hoger had moeten uitvallen. Het zal iedereen die Rijnvogels lief heeft voor even een zorg zijn. Afstrepen en op naar volgende week. Er staat namelijk een lastige uitwedstrijd op het programma tegen DSS uit Haarlem. Zelf een goed resultaat behalen en stiekem met een schuin oog kijken naar wat concurrent Berkel doet. Het kan zomaar volgende week al gebeuren, je weet het nooit…

Scoreverloop
’43 1-0 Romy Scherpenzeel

12/05/2019


Alle wedstrijdverslagen van Vrouwen 1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media