HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Heren 1 | Verdiende 3-0 winst op Jodan Boys

FC Rijnvogels trekt goede lijn door, 3-0 tegen Jodan Boys

 

De Vogels lijken weer helemaal terug op de goede weg die voor de winterstop zo succesvol werd bewandeld. Na de 2-0 zege op DHSC in Utrecht werd dinsdagavond de inhaalwedstrijd op sportpark De Kooltuin behoorlijk overtuigend met 3-0 van Jodan Boys gewonnen. Twee keer in een seizoen van de Gouwenaren winnen is een zeldzaamheid.

 

De thuisclub startte sterk en binnen vijf minuten had het leer al achter doelman Victor Timmers, kunnen, nee moeten liggen. Een schot van Tom Bijen ketste via de paal het veld weer in maar Julian Dobbe verzuimde de rebound voor een gapend leeg hok binnen de palen te werken. De Vogels hadden een signaal afgegeven. De Boys uit de kaasstad probeerden het spel te verplaatsen maar vooralsnog hadden de gastheren het beste van het verzorgde spel. Een doelpunt hing in de aangename voorjaarslucht. Eerst redde Timmers op een inzet van Tom Bijen maar kort daarop werd hij door Roy van Leeuwen geklopt. De snelle spits krulde met zijn linker de bal in de verre bovenhoek en de toch wel verdiende 1-0 was daar. De beste kans op de gelijkmaker werd door doelman Arie van der Niet teniet gedaan toen hij een messcherpe kopbal uit de bovenhoek plukte. De dreiging van Katwijkse zijde bleef aanhouden en het was aan doelman Timmers te danken dat de schade tot aan de rust beperkt bleef. Hij hield Maarten Reyneveld van het scoren af.

 

Het tweede bedrijf was amper vijf minuten oud of de marge werd verdubbeld. Na een fraaie aanval was het Virgil Tjin Asjoe die even fraai afrondde. De opmaat om op de goede voet verder te gaan. Ondanks de achterstand bleef Jodan Boys meevoetballen maar de Katwijkse defensie gaf ook vandaag weer weinig tot niets weg. De Vogels leunden niet achterover bij deze voorsprong maar geloofden en voelden dat er meer inzat. Een ploeg met vertrouwen gaat op zoek naar meer. Het was Maarten Reyneveld die met een streep de 3-0 achter Timmers joeg en met nog een half uur op de klok zou dit voldoende voor een nieuwe driepunter moeten zijn. Dat was het ook al lieten de Katwijkers de teugels enigszins vieren en hielden de controle over de wedstrijd. Vanwege het drukke programma- 4 wedstrijden in negen dagen -liet Duivenvoorden ook nog enkele wisselspelers mee helpen de verdiende winst over de streep te trekken.

 

FC Rijnvogels: Van der Niet, Van den Oever (80: Schonenberg), Michel, Van Heiningen, Driebergen (80: Ossevoort), De Beste, Dobbe (66: Bakker), Bijen, Van Leeuwen, Reyneveld (66: Does), Tjin Asjoe (74: Lima Duarte Lopes).

 

Scoreverloop: 19. Van Leeuwen 1-0. 50. Tjin Asjoe 2-0. 58. Reyneveld 3-0.

 

12/04/2022


Alle wedstrijdverslagen van Heren 1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media