HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Heren 2: Uiterst belangrijke zege voor het tweede

Tweede doet wat het moet doen

 

Winnen van Ter Leede 2, dat was de opdracht. Missie geslaagd!

 

De stormbal die een paar weken geleden noodgedwongen gehesen moest worden was een teken aan de wand. Na de 2-0 overwinning kan hij bijna weer worden opgeborgen. Let wel, bijna. Om definitief verzekerd te zijn om alsnog niet in de tombola van de nacompetitie te verdagen moet aanstaande zaterdag bij het reeds gedegradeerde RVVH het sein ‘veilig’ worden gegeven. Er zijn 4 scenario’s. 1. Als Rijnvogels en Zwaluwen beiden winnen is Rijnvogels veilig. 2. Als beiden verliezen is Rijnvogels veilig. 3. Als beiden gelijk spelen is Rijnvogels ook veilig. 4. Als Zwaluwen gelijk speelt en Rijnvogels verliest is Rijnvogels ook nog veilig. Kortom, het bekende rekengedoe aan het einde van een seizoen. Een seizoen waarin het aanvankelijk leek dat het nooit zover zou hoeven komen. Nu het uur der waarheid echter daar is, moeten nog eenmaal de mouwen tot in de allerhoogste stand worden opgestroopt. Zoals tegen Ter Leede gebeurde in een zespuntenduel want de Sassenheimers zijn ook nog steeds niet veilig.

 

De 2-0 zege werd behaald in een treffen dat van Vogelzijde bepaald niet de schoonheidsprijs verdiende maar wie maalt daar in deze situatie om? Struggle’s for life hebben een ander level. De eerlijkheid gebiedt ook te zeggen dat Ter Leede zeker in de tweede helft de bovenliggende partij was maar de –ditmaal geheel witte- defensie kraakte wel maar brak niet. Het was zeker in de slotfase ‘vrouwen en kinderen eerst’ en ‘alle hands aan dek’. De spanningsmeter liep op tot ongekende hoogten. Toen deze 2 minuten voor het scheiden van de markt gebroken werd was de opluchting groot. Het nacompetitiespook werd vooralsnog terug verwezen.

 

In de eerste helft deden zich aan beide zijde niet al veel bloedstollende momenten voor beide doelen voor al kwamen de vogels een keer heel goed weg en zat het handje van doelman Daan Prins in de weg om Thijs van Kruistum van een treffer af te houden. Daar is zo’n handje nu eenmaal voor. Op de 1-0 had hij echter geen verweer. Een mooie aanval over rechts, de assist van Jan de Bruin en de doeltreffende uithaal van Robbin van Dijk betekende de belangrijke voorsprong. Een voorsprong die zoals eerder beschreven nog heel lang met hand en tand en passie moest worden verdedigd.

 

Toch was Thijs na de rust tweemaal dicht bij de verdubbeling van de marge. Een kopbal scheerde voorlangs en uit een lastige hoek tikte hij de knikker eveneens voorlangs. De opponent voerde hierna de druk hoger op en de vogels kwamen nauwelijks meer tot goed opgezette aanvallen toe. Overleven was het levensmotto op de 18e mei. Dat ‘overleven’ was aan de wilskracht van het hele team te danken maar bijzondere dank aan doelman Arie van der Niet. Een schot van dichtbij in de bovenhoek tikte hij met een geweldige reactie via de paal uit zijn hok. Een cruciale redding. Het uurwerk tikte verder maar uiteraard veel te langzaam voor de gastheren. Tot aan de bevrijdende treffer. Ook nu stond Jan de Bruin weer aan de basis door vanuit een moeilijke hoek toch maar een poging te wagen. Doelman Prins hielp een handje door de grabbelaar uit te hangen en de jeugdige invaller Timon van Duijn mocht het allesbeslissende tikje uitdelen. Ontlading alom bij de laatste fluittonen die kort daarna klonken. Nu dus op naar RVVH om het reserve hoofdklasseschap definitief veilig te stellen.

 

 

19/05/2019


Alle wedstrijdverslagen van Heren 2

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media