Heren 2 | Heren 2 wint derby tegen buurman Noordwijk

Nuttige overwinning van het tweede

Buurman Noordwijk werd in de derby met 3-0 aan de kant gezet. In de eerste helft werd er bij vlagen heel leuk gebald maar in de tweede helft was het niveau niet om over naar huis te schrijven. Maar goed, een lelijke wedstrijd winnend afronden is goed voor de punten. Na deze driepunter hebben de jonkies van trainer Arie van Dijk zich behoorlijk omhoog gewerkt op de ranglijst. Het geeft een goed gevoel om de onderste regionen te zijn ontstegen en in de subtop mee te draaien.

De start was voortvarend. Binnen drie minuten lag de knikker al in het mandje van doelman Thijs Ouwehand die bij een corner behoorlijk de mist in ging door het leer los te laten en in de mêlee van spelers gaf nieuwkomer Victor van Montfort het beslissende tikje. Ook hij was het die een voorzet van Timon van Duijn in twee instanties wist te verzilveren. Eerst raakte hij uit een moeilijke hoek doelman Ouwehand maar de rebound vanuit diezelfde hoek was beheerst en doeltreffend. Dat alles binnen twintig minuten en dat beloofde nog wat te worden doch het Rijnvogelkruit leek vooralsnog verschoten. Noordwijk trachtte weer in de wedstrijd te komen maar kon geen echte vuist maken, Bovendien liet de goed meevoetballende doelman Pieter Plug zich niet passeren. Ook niet bij een vrije trap die hij op knappe wijze uit zijn kooi ranselde. Voor de rust geen noemenswaardige momenten meer als ontsnapten de Noordwijkers nog eenmaal na een scrimmage.

Over de tweede helft dus niet veel lovends. Rommelig van beide kanten. Noordwijk kreeg veel mogelijkheden om het Katwijkse doel onder vuur te nemen maar alle vizieren bleken niet goed afgesteld. De 3-0 werd nog even uitgesteld omdat Ouwehand een knappe redding verrichte op een schot van Hans Brouwer. Dat deze er in extremis nog wel kwam was een intikker van de attente Jan van Duijn na een corner van Kevin van Mil. Punten bijtellen, verder gauw vergeten en op naar de volgende ronde.