Heren 2 | Heren 2 wint de derby op Nieuw Zuid

Tweede verrast koploper Quick Boys op Nieuw Zuid

Het tweede heeft revanche genomen op de blauw witten na de forse nederlaag eerder dit seizoen. Het heeft ook revanche op zichzelf genomen na de slechte prestaties in de twee voorgaande weken en op papier mindere tegenstanders. Maar deze 3-2 overwinning deed dit vergeten en smaakte naar meer. Het bleek maar weer eens dat er in bepaalde derby’s toch meer naar boven komt dan tegen een tegenstander van minder kaliber en waartegen de punten blijven liggen.

De Vogels schoten snel en succesvol uit de startblokken en binnen luttele minuten prikte Leroy den Haan het leer al in de touwen achter Thijs Ouwehand. Een geweldige opsteker natuurlijk. Nog mooier werd het toen rechterspits Jeroen halverwege de eerste helft nummer twee naar de blauw witte touwen verzond. Een verrassende voorsprong in een aantrekkelijk duel waarin de beide teams vochten voor elke meter. De mannen van trainer Arie van Dijk kregen nog prima mogelijkheden op 0-3 daar waar de thuisclub het in hun frontlinie liet afweten. Leroy den Haan schoof het leer langs doelman Ouwehand maar tevens langs de verkeerde kant van de staander. Kort daarop vloog Jan van Duijn na een vrije trap van René Houwer bijna met bal en al het doel in maar de bal vloog er helaas naast en Jan bijna in de touwen. Geen 0-3 maar op slag van rust 1-2. Een overtreding op Jan van Paridon bleef onbestraft en Martijn Rog benutte de ruimte en de kans koelbloedig.

Na de thee kregen de Vogels het behoorlijk lastig na die aansluitingstreffer. De verdedigers en middenvelders moesten heel wat werk verzetten om de thuisclub van de gelijkmaker af te houden. Hij hing in de lucht en het was Jaap van der Plas die doelman IJzendoorn van dichtbij kansloos liet. Een verdiende gelijkmaker gezien het spelbeeld. De Kooltuinboys trachtten regelmatig de bakens te verzetten maar de vaak mooie steek- en dieptepassen werden bij tijd en wijle vaak opvallend ten onrechte afgevlagd. Ook de leidsman had bepaald geen topdag en de beslissingen werden aan beide zijden niet altijd in dank afgenomen. Beide teams bleven echter strijden voor de overwinning en de gastheren waren er dichtbij maar de paal was de sta-in-de-weg. Geluk dus voor de vogels die in de slotfase zelfs de overwinning zouden stelen. Met dank aan een verkeerde inschatting van een verdediger sprintte Timon van Duijn op doelman Ouwehand af en schoof de knikker beheerst in het mandje. Daar waar voor de rust bij het benutten van de kansen de buit mogelijk al binnen had kunnen zijn werd deze nu in de slotfase weggekaapt.