Heren 2 terug in de subtop

TWEEDE NA ZEGE OP SCHEVENINGEN WEER IN DE SUBTOP

Na een wat mindere periode heeft het tweede zich na twee overwinningen weer in de subtop genesteld. De 3-1 overwinning van afgelopen zaterdag tegen Scheveningen was er een van het betere soort na een pittig duel.

De Vogels startten op de eigen Kooltuin behoorlijk voortvarend en zochten direct de aanval. De pogingen over de flanken waar Thomas Dijk van links naar rechts zwierf leverden vooralsnog geen rendement op. Na tien goede minuten was daar plots de uitval van het team uit het andere vissersdorp en via een ietwat schlemielige treffer stonden de gastheren door toedoen van Clay Hoekstra op achterstand. Het was vroeg in de wedstrijd dus de opgelopen averij kon nog ruimschoots worden gerepareed. Echter dit lukte niet met veelal te scherpe voorzetten die een prooi van doelman Jesper Leerdam werden. Dus probeerde Leon Houwer het een keer van afstand en zijn fraaie pegel verdween onhoudbaar in de verre kruising. Orde op zaken voor de thee.

Het tweede bedrijf bleef boeien. Twee teams die elkaar weinig toegaven en voor de volle winst gingen. Halverwege de tweede helft was het Ogur Kaya die vanaf de achterlijn goed doorzette en het speeltuig bij Thom de Vries bezorgde. Thom faalde niet, 2-1. Dezelfde Thom zou ook de 3-1 voor z’n rekening nemen en aangezien de Vogeldefensie niet meer capituleerde boekte het team van trainer Antoin Hoovers een mooie zege.