HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Heren 2 stelt reserve hoofdklasseschap veilig.

Tweede speelt zich veilig

 

Een niet hoorbare zucht van verlichting werd geslaakt door enkele getrouwen die het tweede door dik en dun volgen. De laatste weken behoorlijk in de rats gezeten omdat het spook van promotie/degradatievoetbal boven de Kooltuin rondwaarde. Het niet zichtbare monster is definitief verdreven. Na de 3-1 overwinning in de laatste wedstrijd op sportpark Ridderkerk bij RVVH werd ten koste van de thuisclub het reserve hoofdklasseschap behouden. De gastheren moeten het in het volgend seizoen op een trapje lager acteren na de degradatie.

 

Dat het eigenlijk nooit zover had mogen komen vormt nu geen stof tot napraten meer. Er moet toekomstgericht worden gedacht. Een gedeeltelijk nieuw team opbouwen dat in het volgende seizoen het reserve hoofdklasseschap moet zien te continuëren. De laatste twee wedstrijden werd er gestreden om lijfsbehoud en met succes. De bekende strohalmen zijn er om gegrepen te worden. Waarvan akte.

 

Over de wedstrijd op zich.

Achteraf bezien werd het een vrij gemakkelijke overwinning. Ondanks het feit dat de Ridderkerkers voor hun laatste theoretische kans voor lijfsbehoud speelden. De eerste riante mogelijkheid voor de gastheren werd in een kansrijke situatie over het door de uitgelopen doelman Mitchell Zandbergen verlaten Rijnvogelnest gelobt. Een teken aan de wand? De eerste speldenprik deed gelukkig geen pijn. Na een gelijkopgaande periode betekende de kopbal van Thijs van Kruistum tegen de lat een gevalletje van pech die de openingstreffer in de weg lag.

Na een klein half uurtje lag de knikker echter wel in het mandje van doelman Joris Blaak nadat Kevin de Jong trefzeker was na aangeven van Robbin van Dijk. Nog voor half-time werden de zaken weer recht getrokken. Een overtreding van Jan van Paridon lag er aan ten grondslag toen hij een pingel veroorzaakte. De zoveelste dit seizoen. Langs de lijn werd er gekscherend gezegd: ‘Nu eens niet door Sander maar door een ander’.Sander keek overigens geblesseerd langs de lijn toe hoe Richard van Dommelen de elfmetertrap benutte, 1-1. Een stand waarmee de thee werd opgezocht.

 

Kort na de hervatting was het een aantal keren paniekerig in de vogeldefensie toen de thuisclub sterk aandrong. Mitchell Zandbergen moest een keer gestrekt naar de hoek om een ongewenste inslag te verijdelen. Na het Ridderkerkse stormpje draaide de wind in het voordeel van de Katwijkers. Thijs van Kruistum – dit seizoen minder trefzeker- was weer even de oude spits. Na een mooie aanval trof hij paal 1 en vervolgens rolde de knikker via paal 2 over de lijn en verdediger Van Haalem bevestigde de geldigheid van deze treffer door de knikker keihard van achter de doellijn in het eigen dak te rammen,1-2. Vanaf dat moment speelden de vogels een gewonnen pot. Na een rommelige situatie in de RVVH zestien behield Thijs het overzicht en schoot beheerst de 1-3 binnen en daarmee de zege veilig stellend. De blauwwitte thuisclub probeerde nog wel het een en ander maar er werd geen gat meer in de Katwijkse muur gevonden. Thijs vergat in een één-tegen-één situatie met doelman Blaak zijn hattrick te voltooien en Robbin van Dijk trof ook nog eens de paal. Dat Jan van Paridon nog een bal van de lijn haalde betekende genoegdoening voor hem en tevens dat er geen spannende slotfase meer volgde. De buit was binnen en de druk van de laatst weken was definitief van de ketel. Op naar het nieuwe seizoen.

 

25/05/2019


Alle wedstrijdverslagen van Heren 2

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media