HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Heren 2: snel vergeten deze wedstrijd

OFF-DAY VOOR HET TWEEDE

 

4-0 verlies bij Quick Boys

Er zijn van die dagen dat het niet loopt zoals het moet lopen. Afgelopen zaterdag was dat er zo een op Nieuw Zuid. Een zeer koude wind en een koude douche waren een valse start van het weekend.

Quick Boys nam revanche voor de eerder dit seizoen geleden nederlaag en blijft koploper. Kenmerkend voor deze derby is de immer sportieve sfeer waarin het verloopt. Met respect voor elkaar en dat is een groot pluspunt.

Wat ging er mis op Nieuw Zuid? Op zich speelde de mannen een goede eerste helft en waren de beteren dan de gastheren. Gedragen door de wind ontwikkelde er zich een overwicht en reeds vroeg in het duel had Thijs van Kruistum de score kunnen openen maar miste net de juiste richting. Het zou helaas niet de wedstrijd van de anders zo trefzekere spits worden, zijn nimmer aflatende inzet ten spijt. Quick Boys antwoordde weliswaar met een gevaarlijk kopbal die net over het aluminium ketste maar verder was het woord overwegend aan de vogels. De makke was echter dat de touwen achter Pim van der Plas niet gevonden worden. De doelman hield Thijs en Leon Houwer van een treffer af. Mogelijkheden voldoende.

De aloude voetbalwet deed hier weer eens opgeld. Als je zelf niet scoort…………enfin, de rest van dit gezegde kennen jullie wel. Dus deed Quick Boys het bij een uitval. Een inzet moest doelman Gert Jan Vlieland helaas lossen en Max van Steen profiteerde dankbaar, 1-0. Ook aan de tweede treffer van de gastheren kleefde een luchtje van makkelijk we gegeven na slordig spel op het middenveld. Jim Giliissen ging aan de haal en was niet meer te achterhalen, 2-0. Een ruststand die niet geheel conform het spelbeeld was..

Na de warme thee op een koude dag maakte Quick Boys het karwei simpel af. Mede omdat de vogels een ultieme mogelijkheid op de anschlustreffer aan zich voorbij lieten gaan. Leon Houwer legde de bal op de stropdas van Thijs van Kruistum maar zijn dasje zat niet goed vandaag. Van dichtbij kopte hij naast. Dus kwam de spanning op dat moment niet terug in het duel. Zeker niet toen kort daarop Jim Gilissen zijn tweede noteerde en Chris Guyt ook nog een duit in het zakje deed. Het krachtsverschil was niet groot maar de effectiviteit van de thuisclub gaf ruimschoots de doorslag in een duel dat maar snel vergeten dient te worden.

18/03/2018


Alle wedstrijdverslagen van Heren 2

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media