Heren 2 met lege handen terug uit Maassluis

Ook nu geen winst in Maassluis voor het tweede

Het is en blijft een lastige tegenstander om op eigen bodem te verslaan. Het lukte nu ook weer niet om Excelsior M. in eigen huis punten te ontfutselen alhoewel de 2-1 eindstand doet vermoeden dat de mannen van Stefan Schaafsma er dichtbij waren. Helaas kwam het Katwijkse doelpunt pas zeer kort voor tijd en restte er weinig minuten meer om in ieder geval een remise te bewerkstelligen.

De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat de uitslag gezien het wedstrijdbeeld terecht was. Het eerste halfuur waren de gastheren de bovenliggende partij en scoorden na een vlot lopende aanval al na tien minuten de openingstreffer. Guylèn Gilet rondde van dichtbij fraai af. Doelman Mitchell voorkwam met een knappe redding dat kort hierna de tweede vijandelijke inslag uitbleef. Pas rond het halfuur kropen de Vogels voorzichtig uit hun nest. Leon Houwer zag een prachtig gelanceerd projectiel net naast de kruising in de ruimte verdwijnen. Vervolgens enkele gevaarlijke corners waarvan er op een haar na een had moeten worden verzilverd doch Robbin van Dijk zag het leer aan zich voorbij gaan. Het was een aardige opleving zo voor de rust na een helft waarin er eigenlijk te veel mis ging.

In het tweede bedrijf namen de gastheren weer het voortouw. Een tweede treffer bleef vooralsnog uit en de vogels stelden hier een halve kans voor Robbin van Dijk tegenover en een kopbal van Jac de Jong vond ook de weg naar het Maassluisse nylon niet. De wedstrijd leek halverwege de tweede helft al te worden beslist. Een spits van de tricolores ging binnen de zestien over de knie van Jan van Paridon. De goed leidende arbiter kon niet anders dan een pingel geven. Gilet, de man van de eerste goal zette zich achter de bal en Mitchell koos de goede hoek. Hij zat er nog wel aan maar het schot was hem te machtig, 2-0. Hiermee leken zoals gezegd al gedaan want een snelle anschlustreffer zat er niet in. De late treffer van Jan van Paridon is alleen goed voor de statistieken die uitwijzen dat het altijd lastig is in Maassluis.