Heren 2 deed plicht in Koetshuiscup

TWEEDE DOET HAAR PLICHT TEGEN KAGIA 1

In het toernooi om de Koetshuiscup – een Leidse initiatief voor regioclubs- deden de mannen van trainer Antoin Hoovers wat zij moesten doen, de eer hoog houden. Want in de poulefase was de volgende ronde in een eerder stadium al veilig gesteld. Na een ondermaatse eerste helft werd het tweede bedrijf wat leuker.

Al vroeg in de wedstrijd nam Kagia door Alain van Kesteren de leiding en daar konden de vogels weinig tegenover stellen. Het was aan doelman Hans te danken dat de schade niet groter werd. De bezoekers uit Lisserbroek combineerden beter en waren in de eerste helft de beteren. De gastheren schiepen zich amper mogelijkheden en een van de weinige kansen zag Frank Guijt door doelman Sander Hogervorst verijdeld. Snel vergeten die eerste helft.

Na de warme thee op een frisse maar zonnige winterdag liep het aanvankelijk ook niet echt gesmeerd bij de thuisclub. Maar na een kwartier kwam er meer leven in de brouwerij. Meer beleving en aanvallende impulsen van de roodwitten. Daar waar in het eerste bedrijf nauwelijks iets werd gecreeërd ging het nu allemaal iets soepeler. Thom de Vries vond de uitgestoken hand van doelman Hogervorst op zijn weg maar kort daarna had de sluitpost geen verweer op de inzet van Leen Heemskerk. Toen de zaken waren recht getrokken werd er steeds meer druk op de oranjewitte veste uitgeoefend. Eerst vond Thijs van Kruistum de keeper nog als struikelblok maar na een goede combinatie meet Thom de Vries was het laatste genoemde die beheerst de 2-1 op het scorebord bracht. Het duel was hiermee volkomen gekanteld. Dat de blonde spits Thijs er ook zelf eentje in mocht prikken was conform het beeld van de wedstrijd in de tweede helft. De volgende ronde in het toernooi was reeds een feit maar Noblesse Oblige oftewel Adel Verplicht. De Vogels deden hun plicht.  KA 1 KA 2 KA 3 KA 4 KA 5 KA 6 KA 7 KA 8 KA 9 KA 10 KA 11 KA 12 KA 13 KA 14 KA 15 KA 16 KA 17 KA 18 KA 19